Κύκλωμα μαστροπείας εξαρθρώθηκε στην Ισπανία

Κύκλωμα μαστροπείας εξαρθρώθηκε στην Ισπανία

Τα θύματα του κυκλώματος αναγκάζονταν να εργάζονται υπό αδιανόητα απάνθρωπες συνθήκες

Κύκλωμα εμπορίας λευκής σαρκός εξάρθρωσε η αστυνομία σε μια επιχείρηση που εξελίχθηκε ταυτόχρονα στη Μούρθια, το Αλικάντε, την Αλμερία και τη Βαλένθια στην Ισπανία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, απελευθερώθηκαν 14 γυναίκες, οι οποίες εξαναγκάζονταν να εργάζονται ως ιερόδουλες υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Τα θύματα του κυκλώματος μαστροπείας εργάζονταν για 12 ώρες καθημερινά χωρίς ημέρες ξεκούρασης, ενώ τους επιβάλλονταν πρόστιμα ύψους έως 200 ευρώ αν έκαναν έστω κι ένα διάλειμμα από τη δουλειά για λόγους προσωπικής υγιεινής. Αν αρρώσταιναν και δεν μπορούσαν να εργαστούν, στις άτυχες γυναίκες επιβάλλονταν πρόστιμα ύψους έως και 400, με κάποιες να έχουν συγκεντρώσει οφειλές πάνω από 4.000 ευρώ. Στις γυναίκες προσφέρθηκε βοήθεια με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

20 άτομα συνελήφθησαν και εννέα ήδη φυλακίστηκαν.

Στις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποσό των 90.000 ευρώ, πέντε πολυτελή αυτοκίνητα, όπλα και ναρκωτικά, τα οποία προορίζονταν για πώληση. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες μεταξύ των οποίων εμπορίου λευκής σαρκός για σεξουαλική εκμετάλλευση, εμπορίας ναρκωτικών, διευκόλυνσης παράνομης μετανάστευσης, παράνομης οπλοκατοχής, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ