Λευκός Οίκος: Τραμπ και Φάουτσι έχουν καλές σχέσεις

Λευκός Οίκος: Τραμπ και Φάουτσι έχουν καλές σχέσεις

Τί δήλωσε η εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου

Ύστερα από τις σαφείς αιχμές που έχει αφήσει ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τραμπ, στο θέμα της πανδημίας, ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει καλή σχέση με τον λοιμωξιολόγο, τον οποίο ωστόσο προσπάθησε να υποτιμήσει τις τελευταίες ημέρες.

«Ο Δρ Φάουτσι και ο πρόεδρος είχαν ανέκαθεν πολύ καλή σχέση εργασίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι.

Εδώ και πολλές ημέρες ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει πολλαπλασιάσει τις επικρίσεις του απέναντι στον ερευνητή, τον ειδικό της κυβέρνησης σε θέματα λοιμωδών νόσων, ο οποίος επαναλαμβάνει διαρκώς ότι στον αγώνα κατά της πανδημίας της Covid-19 οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε αξιοζήλευτη θέση.

«Είναι καλός άνθρωπος αλλά έκανε πολλά λάθη», είπε την Πέμπτη ο Τραμπ, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες υποβαθμίζει την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Το Σαββατοκύριακο, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου συνέχισε τις επιθέσεις. Μιλώντας ανώνυμα στην εφημερίδα Washington Post, εξέφρασε τις «ανησυχίες» της κυβέρνησης για «τον αριθμό των φορών που ο Δρ Φάουτσι έκανε λάθος» εκτίμηση. Έδωσε μάλιστα στην εφημερίδα μια λίστα με δηλώσεις του επιστήμονα, τις οποίες θεωρούσε λανθασμένες.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος Τραμπ εκτιμά ακόμη τις συμβουλές του Δρα Φάουτσι. «Ασφαλώς», απάντησε εκείνη. «Ο Δρ Φάουτσι είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους εντός της ομάδας (αντιμετώπισης της κρίσης) που δίνουν συμβουλές», πρόσθεσε.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ