Λονδίνο: Καμία ένδειξη ότι το Ιράν μπορεί να πλήξει τη Βρετανία
Τί δήλωσε ο υπουργός Στέγασης Στιβ Ριντ
Δεν υπάρχει καμία εκτίμηση που να επιβεβαιώνει ότι το Ιράν διαθέτει πυραύλους ικανούς να πλήξουν το Λονδίνο, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Στέγασης Στιβ Ριντ, απαντώντας σε δηλώσεις του ισραηλινού στρατού, ο οποίος υποστήριξε ότι η Τεχεράνη διαθέτει όπλα με εμβέλεια έως και 4.000 χιλιομέτρων.
Μιλώντας στο BBC, τονίζει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αξιολόγηση που να δείχνει πως το Ιράν στοχεύει τη Βρετανία ή ότι θα μπορούσε να το κάνει, επισημαίνοντας ότι η χώρα διαθέτει επαρκείς άμυνες για την προστασία της.
Η τοποθέτηση έρχεται ενώ επιβεβαιώνεται ότι η βάση Ντιέγκο Γκαρσία αποτέλεσε στόχο ιρανικών πυραύλων, με δύο εκτοξεύσεις, εκ των οποίων η μία απέτυχε και η δεύτερη αναχαιτίστηκε.
Ο Ριντ απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, επικαλούμενος επιχειρησιακούς λόγους, ενώ επαναλαμβάνει ότι η ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει διασφαλισμένη.
- Ιράν: Η στιγμή που αντιαεροπορικός πύραυλος περνάει «ξυστά» από μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-15
- Κωνσταντινούπολη: Από έκρηξη φυσικού αερίου κατέρρευσαν δύο κτίρια - Ανασύρθηκαν πέντε άτομα από τα συντρίμμια
- Ο Νετανιάχου ζητά στήριξη και από άλλους ηγέτες στον πόλεμο κατά του Ιράν - Τί είπε για Κύπρο
