Λουϊζιάνα: Τέσσερις νεκροί και μεγάλες ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα Λώρα

Λουϊζιάνα: Τέσσερις νεκροί και μεγάλες ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα Λώρα

Ανάμεσα στα θύματα και ένα 14χρονο κορίτσι

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένα κορίτσι 14 χρονών, έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους εξαιτίας του τυφώνα «Λώρα» που πλήττει τα παράκτια της Πολιτείας Λουιζιάνα, στο Νότο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο τυφώνας «Λώρα», παρότι υποβιβάστηκε από την κατηγορία τέσσερα στη κατηγορία 2,  κινείται με ταχύτητα που αγγίζει τα 170 χλμ την ώρα, προκαλώντας εκτεταμμένες ζημιες σε κτίρια και υποδομές των περιοχών από όπου περνά.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα που έχει πλήξει τη Λουιζιάνα τα τελευταία 160 χρόνια και τον ισχυρότερο έως τώρα  στις ΗΠΑ, εφέτος.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Καταγραφής Ακραίων Καιρικών Φαινομένων ο «Λώρα» την Πέμπτη έπλητε το βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα της Πολιτείας με ανέμους που έφταναν σε ισχύ τα 150 χλμ. ανά ώρα.

Παρά το γεγονός ότι καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι αρχές απεύθυναν έκκλησεις στους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους εφόσον δε διέθεταν ασφαλές καταφύγιο εκφράζονται φόβοι για όσους δεν υπάκουσαν στην προειδοποίηση ή δεν πρόλαβαν να φύγουν.

Οι επόμενες ώρες και ημέρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες αφού σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετερεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, μετά το πέρασμα το τυφώνα Λώρα θα ακολουθήσουν πολύ ισχυρές καταιγίδες με μεγάλο κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ