Μαυροβούνιο: Τεράστιο πλήθος στην κηδεία επισκόπου που πέθανε από κορωνοϊό

Μαυροβούνιο: Τεράστιο πλήθος στην κηδεία επισκόπου που πέθανε από κορωνοϊό

Στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς να φορούν μάσκες ή να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας.

Ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε στην κηδεία του επισκόπου Αμφιλοχίε Ράντοβιτς την Κυριακή στο Μαυροβούνιο, ο οποίος πέθανε από κορωνοϊό. Παρά την έξαρση της πανδημίας οι περισσότεροι από τους πιστούς αγνόησαν τους κανόνες ασφαλείας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κοροναϊού, καθώς στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς να φορούν μάσκες ή να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας.

Εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, με πολλούς πιστούς να πλησιάζουν τη σορό του επισκόπου και να φιλούν το πρόσωπο και το σώμα του, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη χώρα καθώς ο Νεβένκα Παβλίτσιτς, επικεφαλής του νοσοκομείου του Μαυροβουνίου όπου πέθανε ο Αμφιλοχίγι, είχε ήδη προτρέψει τις αρχές να απαγορεύσουν την κηδεία του με ανοικτό φέρετρο, χαρακτηρίζοντάς το ως «εστία της ασθένειας».

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, τέτοιος κίνδυνος δεν υπήρχε καθώς ο επίσκοπος δεν είχε αναρρώσει από την Covid-19 όταν πέθανε. Ο Ράντοβιτς είχε κολλήσει κορωνοϊό στις αρχές Οκτωβρίου και πέθανε από πνευμονία, μια συχνή επιπλοκή της νόσου, την περασμένη Παρασκευή. Το τεστ κορωνοϊού στο οποίο είχε υποβληθεί 10 ημέρες πριν ήταν αρνητικό.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ