Με ινσουλίνη δηλητηρίαζε τα βρέφη η νοσοκόμα του θανάτου στη Βρετανία

Newsroom
Newsroom

Η Λούσι Λέτμπι κατηγορείται για 7 θανάτους και 10 απόπειρες, φέρεται μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις να προσπαθούσε περισσότερες από μία φορές για να το καταφέρει

Μέσα στην πρώτη τροφή τους, το γάλα, έριχνε η νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι την ινσουλίνη με την οποία κατηγορείται ότι σκότωσε επτά νεογνά και προσπάθησε να σκοτώσει άλλα δέκα.

Η 32χρονη σήμερα νοσοκόμα, που είναι αντιμέτωπη με 22 κατηγορίες για 17 παιδιά, δηλώνει αθώα. Στο δικαστήριο όμως ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση της.

Βρέφη που ήταν σε καλή κατάσταση ξαφνικά αρρώσταιναν βαριά, άλλα που ανέρρωναν είχαν ανεξήγητη επιδείνωση. Η έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι αυτή ήταν η σταθερή παρουσία στα περιστατικά των θανάτων ή των ασθενειών σε κατά τα άλλα υγιή βρέφη που σημειώθηκαν από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2016 στο νοσοκομείο του Τσέσαϊρ, στη Βρετανία.

Το πρώτο της θύμα ήταν ένα αγοράκι μίας ημέρας, που πέθανε μόλις 90 λεπτά αφότου το πήρε στα χέρια της για να το φροντίσει. Η νοσοκόμα κάλεσε τους γιατρούς για να τους δείξει ότι το αγοράκι (που είχε γεννηθεί υγιές) είχε ένα περίεργο χρώμα στο δέρμα του, με ροζ και μελανές σκιές. Τελικά πέθανε λίγο αργότερα και όπως αποδείχτηκε αργότερα κάποιος του είχε κάνει ένεση με αέρα.

Την άλλη μέρα η Λέτμπι επιτέθηκε στη δίδυμη αδελφούλα του αγοριού που είχε γεννηθεί με λίγα αντιμετωπίσιμα προβλήματα. Το κοριτσάκι, αναφέρει η Daily Mail,  βρέθηκε μελανιασμένο, αλλά οι γιατροί αντιμετώπισαν αμέσως το πρόβλημα και το παιδί ανέρρωσε χωρίς επιπλοκές.

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε δύο περιπτώσεις διδύμων αγοριών, τα Βρέφη E και F και τα Βρέφη L και M. Η Λέτμπι δηλητηρίασε με ινσουλίνη τα Βρέφη F και L, αλλά επέζησαν χάρη στις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου. Η νοσοκόμα δηλητηρίασε και σκότωσε το E κάνοντας ένεση με αέρα και το M με τον ίδιο τρόπο, αλλά αυτό ευτυχώς επέζησε.

Η αύξηση των θανάτων έγινε αντιληπτή από συμβούλους του νοσοκομείου, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι «η υγεία των μωρών που πέθαιναν είχε επιδεινωθεί απροσδόκητα». Οι γιατροί σημείωσαν επίσης ότι τα μωρά που πέθαναν «δεν ανταποκρίθηκαν στην κατάλληλη και έγκαιρη ανάνηψη και ότι άλλα κατέρρευσαν δραματικά, αλλά στη συνέχεια, εξίσου δραματικά, ανάρρωσαν».

Η 32χρονη παρακολουθούσε τις οικογένειες των υποψήφιων θυμάτων της στο Facebook και έκανε μέχρι και τρεις προσπάθειες για να σκοτώσει τα νεογνά.

Κατηγορείται ακόμη ότι διάλεγε τη νυχτερινή βάρδια για να σκοτώσει τα βρέφη, γνωρίζοντας ότι οι γονείς δεν είναι και τόσο πιθανό να βρεθούν τέτοιες ώρες στην νεογνολογική πτέρυγα του νοσοκομείου. Το ότι τα ύποπτα περιστατικά εμφανίζονταν και όταν εργαζόταν τις πρωινές ώρες, ενίσχυσε τις υποψίες σε βάρος της.

Η δίκη της 32χρονης μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες, ανέφερε το BBC.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ