Μελόνι: Προτεραιότητα η μείωση των φόρων και η τόνωση των προσλήψεων

Newsroom
Newsroom

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιτεύχθηκαν οι 55 στόχοι του Ταμείου Ανάκαμψης για το δεύτερο εξάμηνο

Στα κύρια σημεία της κυβερνητικής της δράσης αναφέρθηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με αντικείμενο τον πολιτικό απολογισμό της χρονιάς.

«Προτεραιότητά μας είναι η μείωση των φόρων, ιδίως για τους εργαζόμενους και με καθοριστικό στοιχείο τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας. Θέλουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις με την λογική “όσες περισσότερες προσλήψεις κάνεις, τόσο λιγότερους φόρους πληρώνεις”», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή της «σεβάστηκε και πέτυχε τους 55 στόχους του Σχεδίου Ανάκαμψης, για το εξάμηνο που λήγει στο τέλος του χρόνου, ώστε να μπορέσουν να εκταμιευθούν τα 19 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται για την συγκεκριμένη περίοδο».

«Οι θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται με νομοθετικά διατάγματα, αλλά βοηθώντας τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσλάβουν εργαζόμενους», είπε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. «Θέλουμε να πούμε στον κόσμο να καταβάλει προσπάθεια και να αξιοποιήσει τις ικανότητές του, όχι να θεωρεί ότι δεν υπάρχει ελπίδα και να κάθεται στον καναπέ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα του κορονοϊού

Σχετικά με τον κορονοϊό και τις εξελίξεις στην Κίνα, η Μελόνι δήλωσε:

«Για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που αφορά την Κίνα, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας, στους επιβάτες που φθάνουν από το Πεκίνο και όλες τις άλλες κινεζικές πόλεις. Ζητάμε όμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ισχύσει το μέτρο αυτό σε όλη την Ένωση. Πάντως τα πρώτα 15 τεστ που κάναμε μας δείχνουν ότι πρόκειται για την παραλλαγή Όμικρον. Θεωρώ πάντα κύριας σημασίας την χρήση της μάσκας και τα τεστ, όχι τον περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών».

Ερωτηθείσα για το αποκαλούμενο σκάνδαλο Κατάργκεϊτ, η Τζόρτζια Μελόνι απάντησε: «οι έρευνες πρέπει να πάνε σε βάθος. Κάποιοι θεσμοί δεν πρέπει να είναι ευάλωτοι και για τον λόγο αυτό είναι βασικής σημασίας η αντίδραση των ευρωπαϊκών θεσμών και του κάθε πολίτη, διότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε εμπορικές συμφωνίες και στην άσκηση επιρροής». Η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «δεν πρόκειται για σκάνδαλο που αφορά μόνον την Ιταλία». «Ίσως μόνον ένα κόμμα, αλλά όχι μόνον την Ιταλία», είπε χαρακτηριστικά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ