Μέρκελ: Λυπηρό και αχρείαστο η Άγκυρα να αυξάνει την ένταση

Μέρκελ: Λυπηρό και αχρείαστο η Άγκυρα να αυξάνει την ένταση

Τι δήλωσε η Καγκελάριος μετά την Σύνοδο Κορυφής

"Λυπηρό" και "αχρείαστο" χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ την αύξηση της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας, σημειώνοντας ότι "τα μονομερή μέτρα της Τουρκίας" βεβαίως και "προκαλούν". Η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε, δε, μήνυμα ότι "είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία τον δρόμο που έχουμε σχεδιάσει, γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών".

"Παραπέμψαμε για άλλη μία φορά στα Συμπεράσματα πριν από 14 μέρες. Αλλά ήμασταν σύμφωνοι ότι τα πρόσφατα μονομερή μέτρα της Τουρκίας, τα οποία βεβαίως και προκαλούν, αυξάνουν και πάλι την ένταση αντί να την μειώνουν- και το βρίσκω αυτό πολύ λυπηρό, αλλά και αχρείαστο", δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Συμπλήρωσε ότι "πρέπει να εργαστούμε επί των θετικών πτυχών της ατζέντας μας. Μας είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία τον δρόμο που έχουμε σχεδιάσει, γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών -και της ΕΕ, και θέλω αυτό να το υπογραμμίσω, αλλά και της Τουρκίας".
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ