Μέση Ανατολή: Οι επιπτώσεις των βομβαρδισμών στα παιδιά

Μέση Ανατολή: Οι επιπτώσεις των βομβαρδισμών στα παιδιά

Τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών ζητεί η οργάνωση Save the children στη Γάζα.

«Πόσα παιδιά πρέπει να σκοτωθούν στη Μέση Ανατολή μέχρι να τερματιστεί αυτή η κατάσταση», αναρωτιέται η οργάνωση Save the children στη Γαζα. Η οργάνωση καταδικάζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 παιδιά και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό τους. Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών και οι δράστες πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

«Δυστυχώς, τα παιδιά έχουν επηρεαστεί με το χειρότερο τρόπο. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, περίπου 12 από αυτούς είναι παιδιά. Τα καυμένα, δεν τα έχω ξαναδεί τόσο φοβισμένα σε όλη μου τη ζωή. Βλέπω τη συμπεριφορά τους να αλλάζει. Συνεχώς τρέμουν, και είναι φοβισμένα. Κάθε φορά που ακούνε εκρήξεις κλαίνε και τρέχουν σε μένα για να κρυφθούν», λέει ο Μέιζεν Ναίμ, υπεύθυνος επικοινωνίας της οργάνωσης Save the Children στη Γάζα.

Τα παιδιά ζουν ήδη σε σοβαρό κίνδυνο.Τους σημαδεύει και τα τραυματίζει ψυχικά κάθε πύραυλος ή αεροπορική επίθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σκοτωθεί παιδιά από την ισραηλινή πλευρά, αλλά ο άμαχος πληθυσμός παραμένει υπό απειλή με εκατοντάδες ρουκέτες της Χαμάς να πέφτουν σε αστικές περιοχές και πολλά σπίτια οικογενειών να έχουν πληγεί σοβαρά.Τουλάχιστον μία από τις γυναίκες που σκοτώθηκαν στο Ισραήλ ήταν η μητέρα ενός μικρού παιδιού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ