Μετά τη διεθνή κατακραυγή, οι ΗΠΑ σταματούν τη χρήση έφιππων αστυνομικών στο Τέξας

Μετά τη διεθνή κατακραυγή, οι ΗΠΑ σταματούν τη χρήση έφιππων αστυνομικών στο Τέξας

Οι απάνθρωπες εικόνες στις ΗΠΑ, με Τεξανούς έφιππους συνοριοφύλακες να κυνηγούν με λάσο Αϊτινούς μετανάστες, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς

Η αμερικανική συνοριοφυλακή θα σταματήσει να χρησιμοποιεί έφιππα μέλη της, γύρω από τη μικρή πόλη Ρίο Γκράντε, στο Τέξας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών, οι οποίες καταγράφουν, όπως καταγγέλθηκε, την ταπεινωτική συμπεριφορά προς τους Αϊτινούς μετανάστες, που επιχειρούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, «γνωστοποίησε στους επικεφαλής των οργανώσεων προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων ότι δεν θα χρησιμοποιούμε πλέον άλογα στο Ρίο Γκράντε», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας διευκρίνισε, ωστόσο, πως αυτό το μέτρο λαμβάνεται «προσωρινά».

«Θα χρησιμοποιήσουμε άλλες μεθόδους για να αναγνωρίζουμε τα άτομα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίζουν ιατρικό κίνδυνο», επισημαίνεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Σε μια φωτογραφία, που τράβηξε την Κυριακή ένας φωτογράφος του AFP, ένας έφιππος συνοριοφύλακας διακρίνεται να αρπάζει από το μπλουζάκι του έναν άνδρα, στην αμερικανική πλευρά του Ρίο Γκράντε, φυσικού συνόρου μεταξύ των δύο χωρών, κοντά στο Ντελ Ρίο. 

Αυτές οι φωτογραφίες, που έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκάλεσαν αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Ο Μαγιόρκας διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι αυτά τα φωτογραφικά στιγμιότυπα δεν αντικατοπτρίζουν την ταυτότητα των ΗΠΑ, ούτε τη δράση του συνόλου της συνοριοφυλακής.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ