Μεξικό: Παραίτηση εισαγγελέα για την υπόθεση 43 εξαφανισμένων φοιτητών

Newsroom
Newsroom

Η αναταραχή συνεχίζεται στην χώρα

Ο ειδικός εισαγγελέας υπεύθυνος για την υπόθεση των 43 φοιτητών που εξαφανίστηκαν το 2014 στο νότιο Μεξικό παραιτήθηκε από τη θέση του, εν μέσω διαμάχης σχετικά με την ανεξαρτησία του Γενικού Εισαγγελέα και τον πιθανό ρόλο του Στρατού στο έγκλημα.

Το ανακοίνωσε την Τρίτη 28/9, ο ίδιος ο Πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Την ίδια ώρα η παραίτηση του Ομάρ Γκόμεζ χαρακτηρίστηκε  ως «ανάρμοστη παρέμβαση» από τον Γενικό Εισαγγελέα.

«Πρόκειται να εγκαταλείψει τα καθήκοντα του, έχω αυτές τις πληροφορίες και η εισαγγελία πρόκειται να διορίσει άλλο εισαγγελέα», είπε και πρόσθεσε ότι «Υπάρχουν διαφορές και όλες οι απόψεις είναι σεβαστές».

Εξήγησε ότι η αποχώρηση του Γκόμεζ, που διορίστηκε το 2019 λίγο μετά την ανάληψη της τρέχουσας διοίκησης, οφειλόταν στο γεγονός ότι δεν συμφωνούσε με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σχετικά με τα εντάλματα σύλληψης.

Το Σαββατοκύριακο, δημοσιογράφος αποκάλυψε, μέσω διαρροής του φακέλου χωρίς επιφυλάξεις, ότι οι μαθητές δολοφονήθηκαν, τεμαχίστηκαν και τα λείψανά τους σκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία, σε αντίθεση με την εκδοχή της προηγούμενης διοίκησης ότι είχαν καεί όλοι σε σκουπιδότοπο.

Υποστήριξε επίσης την εκδοχή ότι έξι από τους 43 φοιτητές σκοτώθηκαν με εντολή συνταγματάρχη του στρατού που συνελήφθη στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ