Μια σύλληψη για την επίθεση με μαχαίρι στο Charlie Hebdo

Μια σύλληψη για την επίθεση με μαχαίρι στο Charlie Hebdo

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι, σύμφωνα με τοπικά μέσα, μετά την επίθεση κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebo, στο Παρίσι κατά την οποία δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά (Δείτε ΕΔΩ). 

Η επίθεση έγινε, μεσούσης της δίκης για τις δολοφονικές επιθέσεις του Ιανουαρίου 2015. Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά στην πλατεία της Βαστίλης, κοντά στον τόπο της επίθεσης.

Υπάλληλος της Premières Lignes, πρακτορείου Τύπου και εταιρείας παραγωγής, διηγήθηκε ότι δύο συνάδελφοί της βρίσκονταν στον δρόμο κάτω από τα γραφεία της εταιρείας και κάπνιζαν, όταν άκουσε ουρλιαχτά. Πλησίασε στο παράθυρο και είδε τον έναν από τους συναδέλφους της, μέσα στο αίμα, να καταδιώκεται από έναν άνδρα που κρατούσε ματσέτα. Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στον δρόμο όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Charlie Hebdo. Εκτοτε, τα γραφείου του σατιρικού εντύπου στεγάζονται σε μυστικό τόπο.

Η αστυνομία του Παρισιού έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από τον τόπο της επίθεσης και εξαιτίας «ύποπτου δέματος» και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν την ζώνη.

Χιλιάδες μαθητές έχουν περιορισθεί στα κτίρια των σχολείων τους σε πολλές συνοικίες του κέντρου του Παρισιού για προληπτικούς λόγους.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ