Μια τεράστια φωτεινή «σφαίρα» στο Λονδίνο

Μια τεράστια φωτεινή «σφαίρα» στο Λονδίνο

Η φουτουριστική κατασκευή θα φέρει το όνομα «MSG Sphere»

Μία αμφιλεγόμενη αλλά μεγαλεπήβολη εγκατάσταση ετοιμάζεται στο ανατολικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον Guardian, δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο, αναμένεται να ανεγερθεί μια τεράστια σφαίρα, με διάμετρο ανάλογη του περίφημου London Eye και ύψος ίσως και μεγαλύτερο από το Big Ben.

Θα φωτίζει σαν ένας μεγάλος τεχνητός ήλιος, με την ισχύ λαμπτήρων LED 36 μέτρων. H φουτουριστική κατασκευή, «MSG Sphere», θα κατασκευαστεί από την εταιρία Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, το πιο αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό της εγκατάστασης βρίσκεται στο εξωτερικό της σφαίρας. Η πρόσοψη του κτιρίου θα λειτουργεί σαν μια σφαιρική οθόνη τηλεόρασης έκτασης πέντε στρεμμάτων, παραπέμποντας στη Times Square αλλά σε σχήμα μπάλας.

Θα λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, με κινούμενες διαφημίσεις για τον μισό χρόνο του έτους. Βέβαια, αυτό έχει δημιουργήσει ήδη αντιδράσεις. 

Ορισμένοι ανησυχούν ότι ίσως υπάρχει για το ενεργειακό αποτύπωμα αλλά και την συμβατότητα του έργου με τον γειτονικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Ωστόσο, κάποιοι κάτοικοι έχουν αρχίσει να αστειεύονται με τη νέα κατασκευή που αναμφίβολα θα επηρεάσει την καθημερινότητά τους ως ένα σημείο.

«Οι φίλοι μας αστειεύονται, ότι η σφαίρα θα μειώσει τουλάχιστον τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος», λέει η Ceren Sonmez, που ζει απέναντι από την προτεινόμενη τοποθεσία της εγκατάστασης. «Δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανάψουμε τα φώτα, ούτε τη μέρα ούτε τη νύχτα».

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ