Μιανμάρ: Διαδηλωτές βγήκαν ξανά στους δρόμους, παρά τις νυχτερινές εφόδους των δυνάμεων ασφαλείας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και πάλι στους δρόμους την Κυριακή για να διαδηλώσουν εναντίον του καθεστώτος που επιβλήθηκε με το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και πάλι στους δρόμους την Κυριακή για να διαδηλώσουν εναντίον του καθεστώτος που επιβλήθηκε με το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, παρά τις εφόδους που έκαναν τη νύχτα οι δυνάμεις ασφαλείας στη Ρανγκούν, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, για να συλλάβουν τους ηγέτες των κινητοποιήσεων και να πατάξουν την αντίσταση στη στρατιωτική χούντα.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση έγινε στην πόλη Μανταλέι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Ρανγκούν, στη Νταουέι, παραθαλάσσια πόλη στον νότο, και αλλού. Δεν έχουν αναφερθεί ως εδώ βίαια επεισόδια.

Η κατάσταση χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας είναι έκρυθμη αφότου ο στρατός ανέτρεψε και συνέλαβε τη de facto επικεφαλής της εκλεγμένης κυβέρνησης Αούνγκ Σαν Σου Κι και άλλους πολιτικούς τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Οι σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις και απεργίες έχουν παραλύσει την οικονομική δραστηριότητα και την δημόσια διοίκηση.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στην προσπάθειά τους να πατάξουν τις κινητοποιήσεις, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει πάνω από 50 ανθρώπους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, στρατιώτες και αστυνομικοί επέδραμαν σε συνοικίες της Ρανγκούν και ακούστηκαν πυρά. Συνέλαβαν τουλάχιστον τρία πρόσωπα στη συνοικία Κιαουκτάντα. Δεν είναι γνωστό το γιατί.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ