Μιανμάρ: Εκτός Facebook και Instagram η χούντα

Μιανμάρ: Εκτός Facebook και Instagram η χούντα

«Επίσης απαγορεύσαμε διαφημίσεις από εμπορικές οντότητες που συνδέονται με τον στρατό»

Επικαλούμενο τα περιστατικά φονικής βίας σε βάρος δημοκρατικών διαδηλωτών, το Facebook έκλεισε κάθε λογαριασμό που συνδέεται με τη χούντα της Μιανμάρ και απαγόρευσε όλες τις σχετικές διαφημίσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση έχει ως στόχο να εμποδίσει τη χούντα της ασιατικής χώρας να καταχράται τις πλατφόρμες της.

«Σήμερα, απαγορεύσαμε από το Facebook και το Instagram τις εναπομείνασες κρατικές και μιντιακές οντότητες που ελέγχονται από το στρατό της Μιανμάρ, γνωστό επίσης ως Τατμαντάου. Επίσης απαγορεύσαμε διαφημίσεις από εμπορικές οντότητες που συνδέονται με τον στρατό. Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση στη Μιανμάρ ως έκτακτη και παραμένουμε προσηλωμένοι στην ασφάλεια της κοινότητάς μας, και του λαού της Μιανμάρ γενικότερα», δήλωσε ο Ραφαέλ Φράνκελ, στέλεχος του Facebook.

Το Facebook χρησιμοποιείται ευρέως στη Μιανμάρ και έχει αποτελέσει ένα από τα μέσα επικοινωνίας της χούντας με τους πολίτες.

Την περασμένη εβδομάδα ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι έγιναν απόπειρες να ξανανοίξουν δίκτυα ελεγχόμενα από το στρατό που είχαν «κατεβεί» από την πλατφόρμα στο παρελθόν.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ