"Μόνο οι δυνατοί θα επιβιώσουν της κακοκαιρίας"

"Μόνο οι δυνατοί θα επιβιώσουν της κακοκαιρίας"

Η δήλωση δημάρχου του Τέξας που προκάλεσε αντιδράσεις.

Σε παραίτηση υποχρεώθηκε δήμαρχος στο Τέξας που σε μια έκρηξη κυνισμού απάντησε στις αγωνιώδεις εκκλήσεις πολιτών για βοήθεια εν μέσω πρωτοφανούς κακοκαιρίας ότι «μόνο οι δυνατοί θα επιβιώσουν κι οι υπόλοιποι θα χαθούν».

Με εκατομμύρια νοικοκυριά στο σκοτάδι και το κρύο επί τουλάχιστον τρία 24ωρα στον αμερικανικό Νότο και πάνω από 20 νεκρούς σε τέσσερις πολιτείες, ο Τιμ Μπόιντ, δήμαρχος της Κολοράντο Σίτι στο Τέξας, έδειξε απίστευτη αναλγησία στην απελπισία των δημοτών του.

Μεταξύ πολλών θλιβερών σχολίων στην ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μπόιντ τόλμησε να πει ότι «ο Δήμος και η Κομητεία αλλά και οι εταιρίες ηλεκτρισμού ή άλλες υπηρεσίες δε σας οφείλουν τίποτα» και «καταραμένος να ‘μαι αν έρθω να σας προσφέρω αυτά που πρέπει να πάρετε από μόνοι σας».

Εν μέσω ανορθογραφιών και εμφανώς οργισμένης πληκτρολόγησης, ο τέως πια δήμαρχος της Κολοράντο Σίτι (δεν έχει σχέση με την πολιτεία του Κολοράντο) ζητεί από τους πολίτες «σταματήστε να κλαίτε και να ζητάτε επιδόματα».

«Αν κάθεστε σπίτι σας στο κρύο διότι δεν έχετε ρεύμα, και περιμένετε να έρθει κάποιος να σας σώσει είναι επειδή είστε τεμπέληδες και οφείλεται στην ανατροφή σας», έγραψε ο κ. Μπόιντ, πριν σπεύσει λόγω κατακραυγής να διαγράψει την ανάρτηση αυτή.


Πηγή: BBC

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ