Νέα Υόρκη: Ποντικοπαγίδες με δόλωμα… μπισκότα

Η ιταλική κατασκευή, που αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια να ελεγχθεί ο πληθυσμός των αρουραίων της Νέας Υόρκης, προκαλεί αντιδράσεις φιλοζωικών

Το πολυτελές αιγυπτιακό εστιατόριο Casa La Femme διαθέτει έναν περίτεχνο υπαίθριο χώρο για τα τραπέζια του: διαθέτει σκεπή, κεντημένες χρυσές κουρτίνες, καθίσματα με μεγάλα μαξιλάρια αλλά και μια ποντικοπαγίδα υψηλής τεχνολογίας. Ο Αναστάσιος Χαϊρατίδης, ένας από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου, έμαθε για τη συσκευή ύψους περίπου δύο μέτρων, που βρίσκεται σε ένα απλό πράσινο μεταλλικό κουτί, από τον συνεργάτη του. Στη συνέχεια παρακολούθησε ένα βίντεο στον ιστότοπο της εταιρείας που τις μισθώνει, της Rat Trap Distribution, και παρήγγειλε αμέσως μία, την οποία εγκατέστησε την περασμένη εβδομάδα.

Η ιταλικής κατασκευής ποντικοπαγίδα, η οποία δεν θα έμοιαζε παράταιρη στο κατάστημα σχεδιασμού του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην προσπάθεια να ελεγχθεί ο πληθυσμός των αρουραίων της Νέας Υόρκης. Εκτός από τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τις επιβλαβείς χημικές ουσίες, η παγίδα έχει επίσης ένα μυστικό όπλο: τα μπισκότα Oreo. «Τα Oreo με φιστικοβούτυρο είναι τα καλύτερα», είπε ο Τζιμ Ουέμπστερ, διευθυντής εργασιών της Rat Trap Distribution.

Ο Τζιμ Ουέμπστερ, διευθυντής εργασιών της Rat Trap Distribution, αδειάζει τέσσερις κανάτες με μια μπλε ουσία στο κάτω μέρος του μηχανήματος. Η ουσία αποτελείται κυρίως από οινόπνευμα και βγάζει ατμούς που «ρίχνουν τον αρουραίο αναίσθητο». (Jutharat Pinyodoonyachet / The New York Times)

Το άρωμα των γνωστών μπισκότων που θρυμματίζονται και τοποθετούνται στο επάνω τμήμα της παγίδας, μαζί με τους ηλιόσπορους, λειτουργεί ως δέλεαρ για τους απρόσκλητους επισκέπτες του εστιατορίου. Για μια εβδομάδα περίπου, τα τρωκτικά θα είναι ελεύθερα να περνούν μέσα από τις τρύπες της παγίδας και να τσιμπούν όσο θέλουν. Μόλις οι αρουραίοι γίνουν τακτικοί πελάτες και «αισθανθούν άνετα», η συσκευή θα ενεργοποιηθεί και μια πλατφόρμα θα τους ρίξει στο κάτω μέρος του μηχανήματος, το οποίο χρησιμεύει ως λεκάνη σύλληψης, που μοιάζει με μια δεξαμενή βυθίσματος. Ο Ουέμπστερ άδειασε τέσσερις κανάτες με μια μυστηριώδη μπλε ουσία στο κάτω μέρος του μηχανήματος. Η ουσία αποτελείται κυρίως από οινόπνευμα και βγάζει ατμούς που «ρίχνουν τον αρουραίο αναίσθητο».

Στη συνέχεια ο «εξολοθρευτής» γέμισε το διάλυμα με ηλιέλαιο για να «εξαλείψει τη μυρωδιά» από την αποσύνθεση των ζώων. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οπαδοί αυτής της μεθόδου. Η φιλοζωική οργάνωση PETA προτιμά τον έλεγχο των τρωκτικών με καθαρισμό σκουπιδιών και σφράγιση σημείων εισόδου. Δεν είναι στόχος «να βρίσκει κανείς νέους τρόπους να βασανίζει και να σκοτώνει μικρά ζώα που απλώς προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους, όπως κάθε άλλος Νεοϋορκέζος».

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ