Νέες πρωτοβουλίες από το Facebook για τη στήριξη των Αφροαμερικανών επιχειρηματιών

Νέες πρωτοβουλίες από το Facebook για τη στήριξη των Αφροαμερικανών επιχειρηματιών

Η οικονομική ενίσχυση προς κάθε εταιρεία περιλαμβάνει 2.500 δολάρια σε μετρητά και 1.500 δολάρια σε διαφημιστικό χώρο στο Facebook.

Το Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη μια σειρά νέων πρωτοβουλιών που έχουν στόχο τη στήριξη των Αφροαμερικανών επιχειρηματιών. Ειδικότερα, το κοινωνικό δίκτυο δεσμεύει 40 εκατ. δολάρια από το πρόγραμμα επιχορήγησης μικρών επιχειρήσεων που εκπονεί, ύψους 100 εκατ. δολαρίων, για την ενίσχυση 10.000 επιχειρήσεων που ανήκουν σε Αφροαμερικανούς.

Η οικονομική ενίσχυση προς κάθε εταιρεία περιλαμβάνει 2.500 δολάρια σε μετρητά και 1.500 δολάρια σε διαφημιστικό χώρο στο Facebook.

Πέραν αυτού, η εταιρεία θα αναβαθμίσει την πλατφόρμα της Businesses Nearby την οποία ανακοίνωσε τον Μάιο, ώστε να εμφανίζει τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε Αφροαμερικανούς οπότε οι χρήστες να μπορούν να τις ανακαλύψουν ευκολότερα.

Για να είναι μια εταιρεία επιλέξιμη για την οικονομική ενίσχυση του Facebook, θα πρέπει το πλειοψηφικό ποσοστό της να ανήκει σε Αφροαμερικανό, να απασχολεί έως 50 υπαλλήλους και να λειτουργεί τουλάχιστον έναν χρόνο. Επιπλέον, θα πρέπει να έχει πληγεί από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και να χρησιμοποιήσει τα αντληθέντα κεφάλαια για τη στήριξη της λειτουργίας της και της κοινότητας όπου δραστηριοποιείται.

Την αξιολόγηση των αιτήσεων και την επιλογή των εταιρειών που θα λάβουν οικονομική ενίσχυση θα αναλάβουν η εταιρεία Accenture και η Ένωση Επιχειρηματικών Ευκαιριών, που είναι αμφότερες στρατηγικοί συνεργάτες του Facebook.

Σημειώνεται ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των Αφροαμερικανών επιχειρηματιών, που έχουν πληγεί σφόδρα από την πανδημία του κορονοϊού. Τον Ιούνιο, το Facebook κατεύθυνε το ποσό των 200 εκατ. δολαρίων από το πρόγραμμα διαφοροποίησης προμηθευτών που προωθεί, συνολικού ύψους 1,1 δισ. δολαρίων, σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε Αφροαμερικανούς.

Αξίζει να τονιστεί ότι το 41% των 1,1 εκατ. εταιρειών που ανήκουν σε Αφροαμερικανούς και άλλες μειονότητες "κατέβασε ρολά” μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου, ήτοι την πρώτη περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα της Federal Reserve Bank of New York. Ποσοστό διπλάσιο των "λουκέτων” σε επιχειρήσεις που δεν ανήκουν σε επιχειρηματίες μειονοτήτων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ