Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνεται πάνω μας!

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνεται πάνω μας!

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανες απίστευτα προκλητικές δηλώσεις ενώπιον του υπουργικού του συμβουλίου

Αμετανόητος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί με κάθε του δήλωση να προκαλεί ακόμη περισσότερο. Ετσι και σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος έκανες απίστευτα προκλητικές δηλώσεις ενώπιον του υπουργικού του συμβουλίου.

«Θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνεται ενάντια στην ανεξαρτησία και το μέλλον του έθνους μας, στη σημαία μας, στην προσευχή μας, στο κράτος μας, στην πατρίδα μας. Θα προκαλέσουμε μεγαλύτερους εφιάλτες σε όσους δεν σταματούν να προσπαθούν να διαμελίσουν την πατρίδα μας την οποία υπερασπιζόμαστε εδώ και 1000 χρόνια με τίμημα τη ζωή μας.

Οποιοσδήποτε έχει όνειρα να μας αποκλείσει από αυτή την περιοχή, να το ξεχάσει. Για 1000 χρόνια είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτής της γης. Δεν λυγίσαμε και δεν θα λυγίσουμε μπροστά στην παραβίαση των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο.

Όσο βγαίνουμε επιτυχώς από τον αγώνα στον οποίο μπήκαμε, δίνουμε ελπίδα στην περιοχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Φυσικά αυτή η εικόνα ενοχλεί κάποιους. Αυξάνεται ο θυμός τους όσο βλέπουν ότι απέναντί τους δεν είναι η Τουρκία που στο παρελθόν συμμορφώνονταν με δύο κουβέντες και μια μικρή κίνηση.

Κι ενώ κάποιοι κρατούν το θυμό τους και έρχονται να μας αντιμετωπίσουν με πολιτικές μανούβρες, άλλοι δεν μπορούν να μην δείξουν ανοιχτά το μίσος και τη ζήλεια τους. Κατηγορούν την Τουρκία για δημοκρατικό έλλειμμα αλλά οι ίδιοι το έχουν. Οι απέξω κάνουν ό,τι μπορούν και οι εντός προσπαθούν να σχηματίσουν δομές συγκεντρώνοντας όσο περισσότερα άτομα για να τους στηρίξουν.

Η Τουρκία βρίσκεται στο κέντρο μιας γεωγραφίας που από τη μία εκτείνεται μέχρι την Ευρώπη, από την άλλη μέχρι την Ασία και από την άλλη μέχρι τις ακτές της Αφρικής και συνδέει δύο αρχαίες θάλασσες, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Κάθε μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί, από επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων έως απόπειρα πραξικοπήματος. Καταφέραμε να χαλάσουμε όλες τις επιθέσεις και όλα τα παιχνίδια. Αυτή την περίοδο οι διεθνείς φορείς με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά τους έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να είμαστε δίπλα στους καταπιεσμένους, τα θύματα και το δίκαιο».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ