Νορβηγία: Ανοιχτά τα αεροδρόμια αλλά με προϋποθέσεις

Νορβηγία: Ανοιχτά τα αεροδρόμια αλλά με προϋποθέσεις

Η Νορβηγία δεν θα κλείσει τα αεροδρόμιά της, αλλά δεν θα επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε αλλοδαπούς χωρίς άδεια παραμονής

Η Νορβηγία δεν θα κλείσει τα αεροδρόμιά της για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της επιδημίας covid-19 , όπως είχε ανακοινώσει αρχικά χθες Σάββατο, αλλά δεν θα επιτρέπει την είσοδο στη χώρα στους αλλοδαπούς που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

«Διευκρίνιση των νορβηγικών αρχών: τα νορβηγικά αεροδρόμια δεν θα κλείσουν», υπογράμμισε το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.

«Η κυβέρνηση θα κλείσει τα σύνορά της στους αλλοδαπούς που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στη Νορβηγία. Δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα βάσει του νόμου που αφορά την καταπολέμηση των μεταδοτικών ασθενειών», πρόσθετε η ανακοίνωση.

«Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Σάββατο η Νορβηγίδα πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ ανακοίνωσε το κλείσιμο των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας αλλά και την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα από τις 08:00 τοπική ώρα της Δευτέρας (09:00 ώρα Ελλάδας).

Ωστόσο όπως ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας, οι διεθνείς αεροπορικές συνδέσεις θα διατηρηθούν ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οι Νορβηγοί που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εξωτερικό καθώς και οι αλλοδαποί που έχουν άδεια παραμονής ή εργασίας.

Η Νορβηγία, που ανήκει στις χώρες της ζώνης Σένγκεν, θα θέσει σε εφαρμογή προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά της.

Μέχρι χθες είχαν καταγραφεί στη χώρα 907 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 και τρεις θάνατοι.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ