Νορβηγία προς πολίτες της: Μην πηγαίνετε ταξίδια στο εξωτερικό

 Νορβηγία προς πολίτες της: Μην πηγαίνετε ταξίδια στο εξωτερικό

Οι Νορβηγοί θα πρέπει να αποφεύγουν όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό, ακόμα και σε χώρες με λίγα κρούσματα Covid-19, για να αποφευχθεί μια αναζωπύρωση του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Υπάρχουν ακόμα λίγες μολύνσεις στη Νορβηγία, αλλά βλέπουμε αυξημένες μολύνσεις σε χώρες που είχαν υπό έλεγχο την κατάσταση», δήλωσε ο Μπεντ Χόιε σε συνέντευξη Τύπου. Η Νορβηγία, αν και δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Eνωσης, ανήκει στη ζώνη Σένγκεν. Είχε επιβάλει από τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην Ευρώπη από την αρχή της πανδημίας και προχώρησε σε σταδιακή χαλάρωση από τον Ιούνιο.
Νορβηγία: Τέλος το αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια μετά τα μεσάνυχτα

Ο Χόιε ανακοίνωσε ακόμη ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια δεν θα σερβίρουν αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα. Οι Aρχές θα εκδώσουν επίσης νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας στις 14 Αυγούστου, δήλωσε ο υπουργός. Η Νορβηγία και άλλες γειτονικές της χώρες, σε αντίθεση με πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη, δεν έχουν καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.

Η μόνη εξαίρεση, δήλωσε ο Χόιε, θα είναι για όσους φθάνουν από χώρες που η Νορβηγία έχει θέσει σε καραντίνα 10 ημερών, όπως η Γαλλία, η Ελβετία και το Βέλγιο. Σύμφωνα με το μέτρο αυτό, που έχει άμεση ισχύ, αυτοί οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φορούν μάσκες από τη στιγμή που θα περάσουν τα σύνορα, ή θα φθάσουν στο αεροδρόμιο, έως ότου πάνε στα σπίτια τους για να μπουν σε καραντίνα.

Με πληθυσμό 5.400.000 κατοίκων, η Νορβηγία έχει καταγράψει αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Εως σήμερα είχε καταγράψει συνολικά 9.468 κρούσματα, αυξημένα κατά 59 σε σχέση με μία ημέρα νωρίτερα, με 256 θανάτους, σύμφωνα με το νορβηγικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ