Νορβηγία: Ξεκινάει ο εμβολιασμός για τα παιδιά στις ηλικίες 5 με 11 ετών

«Τα παιδιά πολύ σπανίως νοσούν βαριά από covid και μέχρι στιγμής υπάρχουν περιορισμένα περιστατικά για μακροπρόθεσμες παρενέργειες» δήλωσε η υπουργός Υγείας Ινγκβίλντ Γέρκολ

Η Νορβηγία θα ξεκινήσει και εκείνη με τη σειρά της τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στις ηλικίες 5 ως 11 ετών και σε εθελοντική βάση χωρίς να έχει προβεί σε επίσημη σύσταση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική κυβέρνηση.

Τα παιδιά από 12 ως 15 ετών, για τα οποία μέχρι στιγμής έχει προταθεί μια μόνο δόση εμβολίου, θα μπορούν πλέον να κάνουν και δεύτερη, αν συμφωνούν οι γονείς τους, επεσήμανε ακόμη το υπουργείο Υγείας.

«Τα παιδιά πολύ σπανίως νοσούν βαριά (από covid) και μέχρι στιγμής υπάρχουν περιορισμένα περιστατικά για μακροπρόθεσμες παρενέργειες», δήλωσε η υπουργός Υγείας Ινγκβίλντ Γέρκολ.

Η πρόταση για εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας αφορά ιδιαιτέρως τα παιδιά εκείνα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, τα παιδιά που ζουν σε οικογένειες με ευάλωτα άτομα ή τα παιδιά που έχουν παραμείνει σε χώρες όπου η επιδημία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας περιορισμένη.

Η Νορβηγία, όπου σχεδόν το 90% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο τουλάχιστον με δύο δόσεις, εντάσσεται και εκείνη στις χώρες που προτείνουν τον εμβολιασμό σε μικρές ηλικίες.

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ