ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Απειλεί με νέα, αυστηρότερα, μέτρα

Ο Τραμπ απειλεί με "ακόμη ισχυρότερα μέτρα" μετά την απόρριψη των δασμών από το Ανώτατο Δικαστήριο που ισχυρίζεται ότι "επηρεάστηκε από ξένα συμφέροντα"

Ντόναλντ Τραμπ: Τι είπε για τους δασμούς και την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

«Βαθύτατα απογοητευτική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε παράνομο ένα μεγάλο μέρος των δασμών που είχε επιβάλει η κυβέρνησή του στα εισαγόμενα προϊόντα.

Ο Τραμπ είπε ότι «ντρέπεται» για λογαριασμό ορισμένων δικαστών κρίνοντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο «επηρεάστηκε από ξένα συμφέροντα». «Οι ξένες χώρες χαίρονται τόσο πολύ τώρα» είπε.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι έχει στη διάθεσή του μεθόδους που είναι «ακόμη ισχυρότερες» από τους δασμούς και θα χρησιμοποιήσει αυτές τις «εναλλακτικές» λύσεις που θα μπορούσαν να αποφέρουν «περισσότερα χρήματα», όπως υποστήριξε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε απογοητευμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι του επιτρέπεται να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις με χώρες, να επιβάλει εμπάργκο, να κάνει ό,τι θέλει όχι όμως και να τις χρεώσει με χρήματα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση