Ο κορωνοϊός τους "χτύπησε", ανάρρωσαν και ... "κόλλησαν" ξανά!

Ο κορωνοϊός τους "χτύπησε", ανάρρωσαν και ... "κόλλησαν" ξανά!

91 ιαθέντες ασθενείς βρέθηκαν ξανά θετικοί στον κορωνοϊό, στη Νότια Κορέα

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι 91 ασθενείς που θεωρούνταν ότι ξεπέρασαν τον κορωνοϊό, διαγνώστηκαν εκ νέου θετικοί στον ιό, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Jeong Eun-kyeong, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KCDC), δήλωσε ότι ο ιός πιθανότατα ενεργοποιήθηκε εκ νέου, παρά να μολύνθηκαν ξανά οι ασθενείς. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι παραμένει ασαφές ακόμη γιατί συνέβη αυτό και διενεργούνται έρευνες πάνω στο ζήτημα.

Σημειώνεται ότι η πιθανότητα του να μπορεί ένας άνθρωπος να νοσήσει εκ νέου από τον κορωνοϊό είναι ζήτημα διεθνούς ανησυχίας, καθώς πολλές χώρες ελπίζουν ότι οι μολυσμένοι πληθυσμοί θα αναπτύξουν επαρκή ανοσία για να αποτρέψουν την αναζωπύρωση της πανδημίας.

Μέχρι στιγμής περίπου 7.000 πολίτες της Νότιας Κορέας έχει αναφερθεί ότι ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό.

"Ο αριθμός θα αυξηθεί, οι 91 είναι μόνο η αρχή τώρα", δήλωσε ο Kim Woo-joo, καθηγητής λοιμωξιολογίας της Κορέας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι 91 ασθενείς είχαν πιθανότατα "υποτροπιάσει" παρά να μολύνθηκαν εκ νέου. 

Άλλοι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι αυτό μπορεί να είναι αποτελέσματα λανθασμένων εξετάσεων, ή μπορεί να πρόκειται για κατάλοιπα του ιού τα οποία ίσως βρίσκονται ακόμα στα συστήματα των ασθενών, αλλά δεν είναι ακόμα στα συστήματα των ασθενών και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον ξενιστή ή άλλους.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε την Παρασκευή 27 νέα κρούσματα. Πρόκειται για τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό μετά τα πάνω από 900 κρούσματα που είχαν καταγραφεί σε μια μέρα στα τέλη Φεβρουαρίου. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 10.450.

Παράλληλα, καταγράφηκαν επτά νέοι θάνατοι. Στο συνολό τους οι νεκροί ανέρχονται στους 211.

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ