Ο στρατός στο λιμάνι του Ντόβερ

Ο στρατός στο λιμάνι του Ντόβερ

Οι υπηρεσίες φέρι μποτ μεταξύ του Ντόβερ και του γαλλικού λιμανιού στο Καλαί άρχισαν να λειτουργούν και πάλι τερματίζοντας τον αποκλεισμό που επιβλήθηκε για αρκετές ημέρες από τη Γαλλία, μετά από τον εντοπισμό ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού στην Αγγλία.

Οι περισσότερες από τις νταλίκες βρίσκονται ακόμη παρκαρισμένες κατά μήκος του δρόμου, καθώς οι οδηγοί περιμένουν να κάνουν το διαγνωστικό τεστ, πριν τους επιτραπεί να οδηγήσουν τις νταλίκες τους, στα φέρι μποτ που διασχίζουν το κανάλι. H υπομονή τους έχει εξαντληθεί.

 

Περίπου 1.000 Βρετανοί στρατιώτες πέρασαν την Ημέρα των Χριστουγέννων στο Ντόβερ προσπαθώντας να βοηθήσουν τους χιλιάδες οδηγούς φορτηγών που έχουν κολλήσει στη νοτιοανατολική Αγγλία.

4.000 οδηγοί θα περάσουν ακόμη μια μέρα στα φορτηγά όμως η κατάσταση είναι βελτιωμένη με την κίνηση γύρω από το λιμάνι του Ντόβερ να μπαίνει σε μια τάξη.

Πλέον λειτουργεί και ο σιδηρόδρομος Eurotunnel.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σάπς είπε ότι είχε δώσει εντολή στον στρατό να αναλάβει τον έλεγχο των τεστ. Αξιωματούχοι του υπουργείου μεταφορών δήλωσαν ότι όλα εκτός από τρια τεστ που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής ήταν αρνητικά. Τα περισσότερα τεστ covid γίνονται στο αεροδρόμιο στο αεροδρόμιο του Μάνστον 33 χιλιόμετρα από το Ντόβερ.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ