Ο τελευταίος κάτοικος στον πιο ακριβό εμπορικό δρόμο του Λονδίνου

Ο τελευταίος κάτοικος στον πιο ακριβό εμπορικό δρόμο του Λονδίνου

Ο Ollie Claridge μένει σ' ένα διαμέρισμα που κληρονόμησε το μίσθωμα από τον πατέρα του.

Από το πλεονεκτικό του σημείο στο προεξέχον παράθυρο του διαμερίσματός του στην οδό «Bond» ο Ollie Claridge έχει μια ξεχωριστή άποψη για τους πλούσιους που έχουν την επιχείρησή τους εκεί στον πιο ακριβό δρόμο του Λονδίνου. Εκεί που ξοδεύονται ένα δισεκατομμύριο λίρες κάθε χρόνο.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μία αγορά τσάντας 5.000 αγγλικές λίρες, ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού 3 εκατομμυρίων λιρών, υποβολή προσφοράς σε δημοπρασία για ένα Mercury Cougar που συμμετείχε σε ταινία του Τζέιμς Μποντ ή την απόλαυση ενός πρωινού με ροζ σαμπάνια.

 

Ο Ollie Claridge μένει σ' ένα διαμέρισμα που κληρονόμησε το μίσθωμα από τον πατέρα του. Από το παράθυρό του βλέπει τις μεγάλες οθόνες των επώνυμων πολυτελών brands. «Είναι λίγο μοναχικά, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο. Υπάρχουν μόνο παμπ στη δυτική πλευρά του δρόμου. Νιώθω όμως ότι είμαι μέρος αυτού του κόσμου» είπε στην Observer.

Το 2019, η συγκεκριμένη οδός, που είναι μεταξύ της Oxford Street και της Piccadilly, ήταν ο πιο ακριβός δρόμος στην Ευρώπη για ενοικίαση και ο τρίτος πιο ακριβός στον κόσμο μετά το Κοζγουέι Μπέι (Causeway Bay) στο Χονγκ Κονγκ και την 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.

Ο Ollie Claridge είπε χαρακτηριστικά ότι, «στο τέλος της τελευταίας καραντίνας, υπήρχαν ουρές ανθρώπων έξω από το Tiffany. Μου έκανε εντύπωση πως ενώ είχαν πολλά χρήματα έπρεπε να σταθούν στην ουρά και να περιμένουν στο δρόμο». 

Στο ιστορικό διαμέρισμα, όπου κάποτε κατοικήθηκε από τον Βρετανό διπλωμάτη και σοβιετικό πράκτορα, μέλος του Cambridge Five, Γκάι Μπέρτζες (Guy Burgess), ο Claridge μετακόμισε πριν από 20 χρόνια. «Κάποτε είχαμε γείτονες, αλλά όχι πια».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ