Οι Αμερικανοί κλείνουν από τώρα τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους

Οι Αμερικανοί κλείνουν από τώρα τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους

Αυτόν τον Σεπτέμβριο, ορισμένα ξενοδοχεία έχουν ήδη 100% πληρότητα για την περίοδο των διακοπών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ταξιδιωτική βιομηχανία αγωνίστηκε λόγω της έλλειψης κρατήσεων Χριστουγέννων. Αυτόν τον Σεπτέμβριο, ορισμένα ξενοδοχεία έχουν ήδη 100% πληρότητα για την περίοδο των διακοπών.

Οι άνθρωποι σχεδιάζουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους νωρίτερα φέτος, παρά την ανησυχητική αύξηση των λοιμώξεων από Covid-19 που προκαλείται από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα.Ο λόγος, είπε ο Tim White, ιδρυτής της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Milepro.com, έχει να κάνει με τα εμβόλια.

«Μόλις ... οι άνθρωποι εμβολιάστηκαν - έκρηξη! -έκλειναν τις διακοπές τους στο τέλος του έτους », είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο άνοιξη έφερε μια «τεράστια άνοδο» στις κρατήσεις διακοπών σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων όπως το Hilton και το Marriott.

Αλλά δεν είναι μόνο ότι τα ποσοστά κρατήσεων υπερβαίνουν τα πενιχρά νούμερα του περασμένου έτους. Πολλές εταιρείες αναφέρουν πολύ περισσότερες κρατήσεις για τις διακοπές τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία.

«Οι άνθρωποι είναι πεισματάρηδες ... και το εννοώ με έναν θαυμαστό τρόπο», δήλωσε η Carolyn Corda, επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας ταξιδιωτικού μάρκετινγκ Adara. Είπε στο CNBC ότι η αύξηση των λοιμώξεων Covid-29 το καλοκαίρι δεν προκάλεσε τεράστια πτώση στις κρατήσεις ταξιδιών, γεγονός που θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι οι ταξιδιώτες αναψυχής δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να ακυρώσουν ταξίδια πάνω από τον Covid.

Κρατήσεις «νωρίτερα από ποτέ»

Το Mohonk Mountain House, ένα θέρετρο στην κοιλάδα Hudson της Νέας Υόρκης, ξεκίνησε την καμπάνια για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 6 Ιουλίου - για πρώτη φορά στα 152 χρόνια λειτουργίας του.

Οι κρατήσεις Δεκεμβρίου που πραγματοποιήθηκαν από επισκέπτες αναψυχής αυξήθηκαν κατά 60% στο Mohonk σε σύγκριση με τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με το ξενοδοχείο.

«Οι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση για τις διακοπές νωρίτερα από ποτέ», δήλωσε η Alisha Kapur, ανώτερη ταξιδιωτική διευθύντρια για την εταιρεία ανάλυσης ιστοσελίδων Similarweb.

Τα ερωτήματα αναζήτησης στο Διαδίκτυο για ταξίδια τον Δεκέμβριο ήταν πέντε φορές υψηλότερα αυτόν τον Αύγουστο από τον προηγούμενο, είπε, προσθέτοντας ότι οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ ταξιδεύουν κυρίως εντός των συνόρων αυτά τα Χριστούγεννα.

Και ο κορυφαίος προορισμός είναι…

Οι ταξιδιώτες αφήνουν τα «λευκά Χριστούγεννα» για πεζοπορίες, άμμο και ήλιο φέτος.

«Τα εθνικά πάρκα ... συνεχίζουν να κερδίζουν τις καρδιές των Αμερικανών ταξιδιωτών», είπε ο Kapur, ωστόσο, «η Χαβάη είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός

Ο ιστότοπος διακοπών Vrbo είπε στο CNBC ότι στο Maui και το Kauai, και τα δύο στη Χαβάη, λιγότερο από το 20% των ενοικιαζόμενων κατοικιών του είναι διαθέσιμα για την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Το ενδιαφέρον για τη Χαβάη επιβραδύνθηκε μεν αφού ο κυβερνήτης David Ige ζήτησε από τους τουρίστες να μείνουν μακριά από τα νησιά τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας κρατήσεων ταξιδιών VacationRenter. Ωστόσο, οι κρατήσεις διακοπών εκεί «εκτοξεύτηκαν» το περασμένο Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο Zander Buteux, επικεφαλής οργανικής ανάπτυξης της εταιρείας.

«Οι κρατήσεις για τη Χαβάη αυξήθηκαν 100% το Σαββατοκύριακο της Εργατικής Πρωτομαγιάς - ακόμη και με πιθανό lockdown στον ορίζοντα», είπε.

Ένας εκπρόσωπος από το Palm Beach Marriott Singer Island Beach Resort & Spa της Φλόριντα δήλωσε ότι περισσότερο από το 90% των δωματίων του ξενοδοχείου έχει κρατηθεί για την περίοδο των διακοπών του Δεκεμβρίου.

Τα καλοκαιρινά σημεία, όπως οι Outer Banks της Βόρειας Καρολίνας, παρουσιάζουν αύξηση στις κρατήσεις διακοπών.

«Ενώ οι Outer Banks ήταν ιστορικά ένας καλοκαιρινός προορισμός, συνεχίζουμε να βλέπουμε αυξημένη ζήτηση για την περίοδο των διακοπών του 2021», δήλωσε ο Ross Twiddy, διευθύνων σύμβουλος της Twiddy & Company, μιας εταιρείας ενοικιάσεων διακοπών στην περιοχή.

Από τον Αύγουστο, οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 165% για τις περιόδους των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έναντι των μέσων όρων 2017-2019, σύμφωνα με την εταιρεία. Η έλλειψη εξοχικών κατοικιών που έμεινε τον Δεκέμβριο ώθησε την εταιρεία ενοικίασης να δημοσιεύσει μια ειδοποίηση στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας της, η οποία αναφέρει: «Το 2021 είναι πλήρες από κρατήσεις ... συνιστάται ιδιαίτερα η κράτηση εκ των προτέρων για το 2022».

Οι πολυτελείς κρατήσεις προχωρούν γρήγορα

Οι επενδυτές της Ohana Real Estate ανέφεραν ότι οι κρατήσεις τον Δεκέμβριο είναι οι υψηλότερες στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της.

Οι κρατήσεις τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 62% από τα επίπεδα του 2019 σε ξενοδοχεία όπως το Montage Deer Valley στο Park City της Γιούτα, ανέφερε η εταιρεία. Ο χρόνος μεταξύ της κράτησης και της έναρξης του ταξιδιού είναι τώρα έξι έως εννέα μήνες, ή σχεδόν διπλάσιο από αυτό του 2019.

Ο συνεργάτης της Ohana James Cole είπε ότι πιστεύει ότι τα πολυτελή ξενοδοχεία κάνουν κρατήσεις γρηγορότερα επειδή οι πλούσιοι ταξιδιώτες θέλουν να δουν την οικογένεια και τους φίλους τους και να έχουν κάτι να περιμένουν στο τέλος του έτους. Είπε ότι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερα για ταξίδια τώρα, ειδικά κατά την εορταστική περίοδο. Τέλος, είναι πιθανό να παίζουν ρόλο ψυχολογικοί παράγοντες.

«Νομίζω ότι οι ταξιδιώτες μιλούν με τους γείτονές τους και συνειδητοποιούν ότι έχουν ήδη προγραμματισμένα σχέδια διακοπών για τα Χριστούγεννα», είπε. «Ο φόβος της απώλειας είναι πολύ πραγματικός αυτή τη στιγμή.»

 

 

Ετοιμαστείτε να πληρώσετε περισσότερα

Οι αναβλητικοί ταξιδιώτες μπορούν να περιμένουν να πληρώσουν περισσότερα όσο περιμένουν να κλείσουν, είπε ο Cole.

Οι κατώτερες κατηγορίες δωματίων εξαντλούνται πρώτα, είπε. Και ενώ οι ακυρώσεις συμβαίνουν «σε καθημερινή βάση» τώρα, τα δωμάτια μπορεί να είναι διαθέσιμα σε υψηλότερες τιμές πιο κοντά στην περίοδο των διακοπών, είπε.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα ξενοδοχεία δεν θέλουν να είναι πλήρη από νωρίς, δήλωσε ο Cole, ο οποίος πρόσθεσε ότι προτιμούν να έχουν κάποια δωμάτια διαθέσιμα για εκείνους που «είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό παραπάνω».

Ο Matt Clayden, ιδιωτικός διαχειριστής πελατών στο ταξιδιωτικό γραφείο Intrigue Travel με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, βλέπει παρόμοιες αυξήσεις τιμών στην Ευρώπη.

«Οι πελάτες περιμένουν εκπληκτικές προσφορές τόσο από ξενοδοχεία όσο και από αεροπορικές εταιρείες, αλλά στην πραγματικότητα, συμβαίνει το εντελώς αντίθετο», είπε.

Οι άνθρωποι μένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτά τα Χριστούγεννα ή πηγαίνουν στα Μπαρμπάντος ή στην Αντίγκουα στην Καραϊβική, στις Μαλδίβες ή στο Ντουμπάι, είπε ο Κλέιντεν. Όπως και στις ΗΠΑ, πολλά ξενοδοχεία έχουν πληρότητα 100% για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο ιστότοπος κρατήσεων Priceline εκτιμά ότι οι μέσες ημερήσιες τιμές ξενοδοχείων έχουν αυξηθεί κατά 14% σε σύγκριση με την περίοδο των διακοπών του 2019. Αλλά ο Milepro’s White είπε ότι πιστεύει ότι οι διαδικτυακοί ιστότοποι ταξιδιών θα μπορούσαν να προκαλέσουν άνοδο των τιμών.

Είπε στο CNBC ότι κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος που σχετίζεται με τον καιρό αυτό το καλοκαίρι, κάλεσε ένα ξενοδοχείο DoubleTree by Hilton, αλλά του είπαν ότι το ξενοδοχείο ήταν πλήρως κρατημένο. Σύντομα βρήκε ένα ανοιχτό δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο σε μια δημοφιλή ιστοσελίδα κρατήσεων. Η τιμή - $ 2.000 τη νύχτα.

Οι εξοχικές κατοικίες ανεβαίνουν ψηλότερα

Οι τιμές των εξοχικών κατοικιών αυξάνονται, σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού διαχείρισης ενοικίων κατοικιών Guesty.

Οι τιμές ενοικίασης σπιτιού σε ιστοσελίδες όπως η Airbnb, η Vrbo, η Expedia και το TripAdvisor μπορεί να είναι έως και 82% υψηλότερες από ό, τι ήταν το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Τα Χριστούγεννα προβλέπεται να είναι η πιο ακριβή περίοδος διακοπών στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος», δήλωσε ο COO και πρόεδρος της Guesty Vered Raviv Schwarz.

Οι ταξιδιώτες θέλουν επιλογές που δεν είναι «παραδοσιακά, πολυσύχναστα ξενοδοχεία», είπε.

Κρατήσεις μέχρι το 2022

Αρκετές από τις πηγές στις οποίες μίλησε το CNBC για αυτό το άρθρο ανέφεραν ότι οι κρατήσεις ξεπερνούν τα Χριστούγεννα.

Οι ταξιδιώτες «σχεδιάζουν το επόμενο έτος», δήλωσε ο Kapur του Similarweb. «Υπήρξαν ήδη διπλάσιες ταξιδιωτικές αναζητήσεις για το 2022 φέτος από τις αναζητήσεις του 2021 τον περασμένο Αύγουστο».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ