Οι αρχές στη Σλοβακία εξετάζουν αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοιού

Καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Μια αύξηση στον αριθμό των ασθενών με COVID-19 ενέτεινε τις πιέσεις που δέχονται τα νοσοκομεία στην Σλοβακία, την ώρα που το κοινοβούλιο της χώρας συζητά νόμο που θα επιτρέψει τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης με τους 5,5 εκατομμύρια κατοίκους κατέγραψε 6.546 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το 24ωρο που πέρασε --λίγο λιγότερα από το ρεκόρ των 7.055 που είχε καταγράψει το προηγούμενο-- ενώ οι νοσηλείες αυξήθηκαν σε 2.532 στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ορισμένα νοσοκομεία χρειάζεται τώρα να περιορίσουν τις υπηρεσίες τους που δεν επείγουν.

Η Σλοβακία ενισχύει τους περιορισμούς όσο αυξάνονται τα κρούσματα, αλλά τα μέτρα που λαμβάνει είναι λιγότερο αυστηρά από αυτά που είχε επιβάλλει στη διάρκεια προηγούμενων κυμάτων του νέου κορωνοϊού. Την ίδια ώρα λιγότερος από τον μισό πληθυσμό της χώρας έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Ακολουθώντας ταχείες διαδικασίες, το κοινοβούλιο άρχισε τη συζήτηση νομοσχεδίου, το οποίο αν υιοθετηθεί, θα επιτρέπει σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως είναι τα εστιατόρια, να λειτουργούν μόνον για ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Επίσης θα υποχρεώνει τους εργοδότες να υποβάλλουν τακτικά σε τεστ το προσωπικό και θα αξιώνει από τους εργοδότες και τους διοργανωτές δημόσιων εκδηλώσεων να απαγορεύουν την συμμετοχή οποιουδήποτε δεν ακολουθεί τους κανόνες κατά της πανδημίας ή υποβάλλεται σε τεστ και είναι θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Οι αρχές θα αποκτήσουν επίσης την εξουσία να κλείνουν για 30 ημέρες τις επιχειρήσεις που δεν θα συμμορφώνονται με τους κανόνες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ