Οι Βενετσιάνοι απολαμβάνουν την άδεια πόλη

Καταστροφή για τους επαγγελματίες του τουρισμού

Η Βενετία χωρίς τουρίστες. Αυτή είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την ιταλική πόλη που κάθε χρόνο δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες. Η απώλεια εσόδων σημαντική, μα για τους κατοίκους της Βενετίας, αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να ξαναγνωρίσουν την πόλης τους.

Μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο Μπαρνάμπα ξεκίνησε να κυκλοφορεί στη πόλη με το σκάφος του. Ο 28χρόνος Βενετσιάνος θα κάνει μια βόλτα, ενώ αργότερα θα πάει στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας. Ελάχιστοι κινούνται στα κανάλια, οπότε πιστεύει πως σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι του.

«Ανακάλυψα μια νέα Βενετία, πολύ διαφορετική από αυτήν που έχω ζήσει. Αναρωτιέμαι αν οι τοπικές αρχές έχουν συνειδητοποιήσει την ομορφιά αυτών των ημερών. Ελπίζω πως στο μέλλον η διαχείριση της πόλης θα συνδυάζει αυτό που ζούσαμε, αλλά και αυτό που τώρα ζούμε» υποστηρίζει ο κάτοικος της Βενετίας, Μπαρνάμπα Πελίνι.

Στην πόλη έχει ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον της Βενετίας μετά την καραντίνα.

«Αυτές τις ημέρες, η απουσία τουριστών είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η Γέφυρα του Ριάλτο πάντα πλημμύριζε με κόσμο. Όσοι κάτοικοι της πόλης διαμαρτύρονταν για τον αριθμό των τουριστών, τώρα χαμογελούν» μεταδίδει από την Βενετία, η ανταποκρίτρια του euronews, Τζώρτζια Ορλάντι.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ