Οι συναθροίσεις ως 50 ατόμων θα επιτρέπονται σύντομα στη Νορβηγία

Οι συναθροίσεις ως 50 ατόμων θα επιτρέπονται σύντομα στη Νορβηγία

Οι συναθροίσεις έως 50 ατόμων θα επιτρέπονται εκ νέου στους δημόσιους χώρους στη Νορβηγία, όπου η επιδημία του νέου κορωνοϊού φαίνεται πως βρίσκεται υπό έλεγχο κι αυτό θα συμβεί από τις 7 Μαΐου, ένα ακόμη μικρό βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επιτρέψει την επαναδιεξαγωγή των ολιγομελών πολιτιστικών εκδηλώσεων (όπως συναυλίες, θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις...), όμως προϋπόθεση αποτελούν η τήρηση της απόστασης του ενός μέτρου μεταξύ των συμμετεχόντων και η παρουσία ενός επίσημου εκπροσώπου, αναφέρει η κυβέρνηση.

«Η Νορβηγία ανοίγει λίγο λίγο, κάθε 14 ημέρες, όμως παρακολουθούμε την εξάπλωση του ιού» εξήγησε ο υπουργός Υγείας Μπεντ Χέγιε, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου, που παραχωρεί.

Το μέτρο αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί την 15η Ιουνίου σε συναθροίσεις έως 200 άτομα, εάν η τάση παραμείνει θετική, διευκρινίζει η κυβέρνηση.

Επιπλέον, οι αρχές μείωσαν από δύο μέτρα σε 1 μέτρο την απόσταση που πρέπει να τηρείται μεταξύ των πολιτών, ένα μέτρο με άμεση ισχύ.

Άλλη μια ένδειξη επιστροφής στην κανονικότητα, η δημοτική αρχή του Όσλο αποφάσισε να επιτρέψει από τις 6 Μαΐου την πώληση αλκοόλ σε καταστήματα τροφίμων, καθώς είχε απαγορευτεί την 21η Μαρτίου, λόγω των πολλαπλών παραβιάσεων των μέτρων προφύλαξης.

Η Νορβηγία, που υιοθέτησε ένα καθεστώς ημι-καραντίνας στα μέσα Μαρτίου για να αποτρέψει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, μετρά 7.710 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 204 θανάτους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ