Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Ερντογάν - Τι αναφέρθηκε για την Ελλάδα

Newsroom
Newsroom

Για 4 ώρες διήρκεσε η σύσκεψη

Oλοκληρώθηκε μετά από 4 ώρες στην Τουρκία το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μετέδιδαν τουρκικά ΜΜΕ, στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι αρχηγοί της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Σε αυτήν εξετάστηκαν ενδελεχώς οι προκλητικές -όπως αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση- ενέργειες της Ελλάδας

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται η στάση της Ελλάδας ως εντελώς παράλογη, ενώ απευθύνεται προειδοποίηση προς την Αθήνα ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της. «Η Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες».

«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

«Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς καλούνται να λειτουργήσουν με σύνεση.

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στην Κύπρο, ειδικά στην απόφαση που αφορά στην άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ, απευθύνοντας έκκληση να αναιρεθεί η απόφαση.

«Η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης έχει γίνει έκκληση να αναιρεθεί αυτή η απόφαση, η οποία είναι ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας.

Τονίστηκε ότι οι δραστηριότητες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα και καλούνται όλες οι χώρες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της «ΤΔΒΚ»

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ