Ώρες αγωνίας στη Διώρυγα – Ετοιμάζονται να ξεφορτώσουν το «Ever Given»

Ώρες αγωνίας στη Διώρυγα – Ετοιμάζονται να ξεφορτώσουν το «Ever Given»

Παραμένει κολλημένο στο κανάλι μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες - τουλάχιστον 14 ρυμουλκών- να αποκολληθεί.

Το γιγάντιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given», το οποίο προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ και από την Τρίτη εμποδίζει την διέλευση περισσότερων από 300 πλέον πλοίων, παραμένει κολλημένο στο κανάλι μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες -τουλάχιστον 14 ρυμουλκών- να αποκολληθεί.

Αξιωματούχοι της Διώρυγας του Σουέζ ανέφεραν ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, ενώ στην επιχείρηση έχουν ενταχθεί τις τελευταίες ώρες περισσότερα ρυμουλκά, με τις Αρχές πάντως να εξετάζουν εναλλακτικούς τρόπους ούτως ώστε να γίνει η αποκόλληση του πλοίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, διέταξε να ξεκινήσουν προετοιμασίες για την ελάφρυνση του φορτίου του «Ever Given». Το σχέδιο αυτό συνεπάγεται τη μεταφορά ορισμένων εμπορευματοκιβωτίων σε άλλο σκάφος ή στην όχθη του καναλιού.

Εμπειρογνώμονες είπαν στο BBC ότι για μια τέτοια επιχείρηση απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένου ενός γερανού που θα χρειαζόταν να είναι ύψους άνω των 60 μέτρων. «Εάν πάμε σε αυτή τη διαδικασία, εκτιμώ πως θα απαιτηθούν εβδομάδες» είπε στο BBC o Τζον Ντένχολμ, πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

 

 

Δείτε επίσης: 

Έως και 369 πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα στη Διώρυγα του Σουέζ

Διώρυγα Σουέζ: Εντολή του προέδρου Σίσι για αφαίρεση του φορτίου του Ever Given

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ