Ουκρανία: ΟΗΕ: Τουλάχιστον 902 άμαχοι νεκροί
Η Υπατη Αρμοστεία διευκρινίζει ότι θεωρείται ότι ο απολογισμός είναι σημαντικά βαρύτερο
Τουλάχιστον 902 άμαχοι σκοτώθηκαν και 1.459 τραυματίσθηκαν την Ουκρανία μέχρι τα μεσάνυκτα της 19ης Μαρτίου, ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Οι περισσότερες απώλειες οφείλονται στους βομβαρδισμούς από το βαρύ πυροβολικό ή τα πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης, τους πυραύλους και τις αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία.
Η Υπατη Αρμοστεία διευκρινίζει ότι θεωρείται ότι ο απολογισμός είναι σημαντικά βαρύτερος από την στιγμή που η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, η οποία διαθέτει μεγάλη ομάδα εποπτείας στην Ουκρανία, δεν έχει κατορθώσει να λάβει ή να επαληθεύσει πληροφορίες για απώλειες από πολλές σφοδρά πληγείσες ουκρανικές πόλεις, όπως είναι η Μαριούπολη.
- Economist: Η Δύση φταίει για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Το σοκ στις τιμές ενέργειας ενδέχεται να διαρκέσει έως το 2023
- "Εμείς θύματα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, δεν πρέπει να διστάζουμε να καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία"







