Πακιστανοί που επαναπατρίστηκαν από τη Μέση Ανατολή βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό

Πακιστανοί που επαναπατρίστηκαν από τη Μέση Ανατολή βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό

Πρόκειται για εκατοντάδες πολίτες που επέστρεψαν στο Πακιστάν επειδή έχασαν τις δουλειές τους στις χώρες της Ανατολής όπου δραστηριοποιούνταν

Από τους 2.069 ανθρώπους που έχουν επαναπατριστεί μέχρι τώρα στη νότια επαρχία Σιντ, οι 516 ήταν θετικοί στον ιό, είπε ο Μουράντ Αλί Σαχ, ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στο Χιμπέρ-Παχτούνκουα, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, εντοπίστηκαν 211 ασθενείς μεταξύ των περίπου 1.600 ανθρώπων που επέστρεψαν, είπε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέχρι τώρα έχουν επαναπατριστεί 20.000 Πακιστανοί, πολλοί από τους οποίους ζούσαν σε χώρες του Κόλπου και δούλευαν ως ανειδίκευτοι εργάτες. Έχασαν όμως τη δουλειά τους λόγω της οικονομικής κατάρρευσης εξαιτίας της πανδημίας. Περίπου 110.000 άλλοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Με βάση στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, 4,5 εκατομμύρια Πακιστανοί ζουν σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Η κυβέρνηση έχει νοικιάσει πολλά αεροσκάφη για να τους επαναπατρίσει αφού τα σύνορα έχουν κλείσει. Σε ορισμένες πτήσεις από τη Μέση Ανατολή «το 40-50% των επιβατών ήταν μολυσμένοι», είπε ο Μοΐντ Γιουσούφ, ο ειδικός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού Ιμράν Χαν. «Το υπουργείο Εξωτερικών έθεσε το θέμα σε αυτές τις χώρες και βρίσκουμε τρόπους ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ