Πέντε ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον που αξίζει να δείτε στο Netflix

 Πέντε ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον που αξίζει να δείτε στο Netflix

Τα παρακάτω ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον που πρέπει σίγουρα να δείτε

Και ενώ προσπαθούμε να βρούμε τους ρυθμούς μας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας,  έχουμε φτάσει στα μισά του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού και ακόμα αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα για να αποφύγουμε την καταστροφή.

Πέρα από το τι θα έπρεπε να κάνει το κράτος, για να προστατεύσει το περιβάλλον, υπάρχει και το τι θα έπρεπε να κάνουμε εμείς. Ο καθένας μας ξεχωριστά. Κι αν υπάρχουν ορισμένοι που δυσκολεύονται ακόμα να πιστέψουν πως η κλιματική αλλαγή έχει συμβάλλει στην καταστροφή που έπληξε τη χώρα μας (και πλήττει τον κόσμο εν γένει), τα παρακάτω ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον ίσως τους πείσουν.

Πλαστικός Ωκεανός

Όταν ανακαλύπτει ότι οι ωκεανοί είναι γεμάτοι πλαστικά απόβλητα, ένας σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ ερευνά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ρύπανσης. Ένα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τις επιπτώσεις του «μιας χρήσης» τρόπου ζωής παγκοσμίως, κατάλληλο για παιδιά άνω των 13 ετών.

 

Ο Πλανήτης μας

Απόλαυσε τη φυσική ομορφιά του πλανήτη μας και μάθε πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, σε αυτό το φιλόδοξο ντοκιμαντέρ. Γυρίστηκε σε πάνω από από 50 χώρες και είναι κατάλληλο για παιδιά από 7 ετών και άνω.

Φίλα το Χώμα

Επιστήμονες και ακτιβιστές αναλύουν τους τρόπους με τους οποίους το χώμα της Γης μπορεί ν’ αποτελέσει το κλειδί για την κλιματική αλλαγή και τη σωτηρία του πλανήτη. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 7 ετών και προσπαθεί να λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας: την εξισορρόπηση του κλίματος και την διασφάλιση του μέλλοντος του είδους μας.

Seaspiracy: Ψαρεύοντας Απαντήσεις

Παθιασμένος με τη ζωή στη θάλασσα, ένας σκηνοθέτης προσπαθεί να καταγράψει το κακό που προκαλούν οι άνθρωποι στα θαλάσσια είδη — και ξεσκεπάζει μια παγκόσμια διαφθορά. Προσπαθεί να δώσει μια διαφορετική οπτική στο εμπόριο ψαριών και την καταστροφή που γίνεται στον πλανήτη. Κατάλληλο για εφήβους από 16 ετών και άνω.

 

Ντέιβιντ Ατένμπορο: Η Ζωή στον Πλανήτη μας

Ένας παρουσιαστής αφηγείται τη ζωή του και την εξελικτική ιστορία της ζωής στη Γη, για να θρηνήσει την απώλεια άγριων τόπων και να προσφέρει ένα όραμα για το μέλλον. Ο καταξιωμένος φυσιοδίφης μιλά τόσο για τις στιγμές που καθόρισαν τη ζωή του όσο και για τις ολέθριες αλλαγές που έχει βιώσει.  Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ζωή στον πλανήτη μας, αποτυπώνοντας τις παγκόσμιες απώλειες της φύσης κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Κατάλληλο και για παιδιά από 7 ετών.

 

Πηγή: marieclaire.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ