Πέταξαν με ελικόπτερο στον Καναδά για να κάνουν νωρίτερα το εμβόλιο!

Πέταξαν με ελικόπτερο στον Καναδά για να κάνουν νωρίτερα το εμβόλιο!

Σκάνδαλο προκάλεσε στον Καναδά η είδηση ότι δισεκατομμυριούχος, πρώην διευθύνων σύμβουλος εταιρείας καζίνο μαζί με τη σύζυγό του, βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν την «ουρά» και να κάνουν το πολυπόθητο εμβόλιο.

Ο Ροντ Μπέικερ, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Great Canadian Gaming Corp και η σύζυγός του Εκατερίνα, μίσθωσαν ιδιωτικό ελικόπτερο και ταξίδεψαν στο Γιούκον το βόρειου Καναδά, κοντά στα σύνορα με την Αλάσκα, για να κάνουν το εμβόλιο.

Και οι δύο δήλωσαν ότι εργάζονται σε μοτέλ, προκειμένου να μπερδέψουν τις αρχές και να κάνουν το εμβόλιο. Η περιοχή Γιουκόν, όπου διαμένουν αυτόχθονες πληθυσμοί, έχει ταχύτερο ποσοστό εμβολιασμού απ’ ότι ο υπόλοιπος Καναδάς, οπότε το ζευγάρι άρπαξε την ευκαιρία.

Οι αρχές κατάλαβαν την πλεκτάνη του ζευγαριού όταν ζήτησαν να μεταφερθούν απευθείας στο αεροδρόμιο, μετά τον εμβολιασμό. Παράλληλα, ο Μπέικερ και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι δεν τήρησαν την καραντίνα των 14 ημερών και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 1.150 δολαρίων.

Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν νέες προϋποθέσεις για να αποδεικνύεται η κατοικία στην περιοχή.

«Αυτό που έκαναν ήταν ουσιαστικά να θέσουν σε κίνδυνο την κοινότητά μας» είπε ο υπουργός Κοινοτικών Υπηρεσιών της Γιούκον Τζον Στρίκερ. «Είμαι πολύ θυμωμένος με όλο αυτό». Ο λόγος; Το προσωπικό σε μια κινητή κλινική χορήγησε το εμβόλιο στους περίπου 100 κατοίκους του Μπίβερ Κρικ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μέλη του White River First Nation, μιας κοινότητα αυτοχθόνων. Το πλούσιο ζευγάρι φέρεται να είπε ψέματα στους εργαζόμενους της κλινικής σχετικά με το πού ζούσαν και που εργάζονταν, σύμφωνα με το Yukon News.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ