Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποχωρεί η Starbucks από τη Ρωσία έπειτα από 15 χρόνια

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποχωρεί η Starbucks από τη Ρωσία έπειτα από 15 χρόνια
Newsroom
Newsroom

Η Starbucks δεν ανέφερε ποιες θα είναι οι οικονομικές επιπτώσεις της απόσυρσης

Η εταιρεία Starbucks Corp ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια.

Η αλυσίδα των καφέ ενώνεται με την McDonald's Corp, σηματοδοτώντας το τέλος της παρουσίας ορισμένων από τις κορυφαίες δυτικές φίρμες στη χώρα σε αντίδραση στην εισβολή στην Ουκρανία. Η McDonald's είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι πουλάει τα εστιατόριά της στη Ρωσία στον Αλεξάντερ Γκόρο , που είναι κάτοχος της άδειας λειτουργίας της αλυσίδας στην Ρωσία, για να επαναπροσδιοριστεί με νέο όνομα της, αλλά θα διατηρήσει τα εμπορικά της σήματα.

Η Starbucks που έχει έδρα το Σιάτλ διαθέτει 130 καταστήματα στη Ρωσία, τα οποία ανήκουν εξ ολοκλήρου στον ιδιοκτήτη της Alshaya Group Γκόροφ και λειτουργούν υπό την διεύθυνση της εν λόγω εταιρείας, με σχεδόν 2.000 υπαλλήλους στη χώρα.

Πάντως η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της αποχώρησης. Η McDonald's είχε δηλώσει ότι θα επιβαρυνθεί κυρίως με μη ταμειακές δαπάνες ύψους έως και 1,4 δισ. δολαρίων.

Στις αρχές Μαρτίου, η Starbucks έκλεισε τα καταστήματά της και ανέστειλε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής των προϊόντων της στη χώρα μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Ρωσία το 2007.

Πάντως ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους εργαζομένους της εκεί, καταβάλλοντας τους μισθούς τους για διάστημα έξι μηνών.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ