Πολωνία: Καταργούνται οι περισσότεροι περιορισμοί κατά της COVID-19

Από 1η Μαρτίου- Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας

''Η Πολωνία θα καταργήσει τους περισσότερους περιορισμούς κατά της COVID-19 από την 1η Μαρτίου, διατηρώντας παράλληλα την υποχρέωση χρήσης μάσκας, σε κλειστούς δημόσιους χώρους'', δήλωσε σήμερα, ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

"Έπειτα από ιατρικές διαβουλεύσεις και παρακολουθώντας τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, μπορούμε να εισαγάγουμε εκτεταμένες αλλαγές στην πολιτική μας, για τους περιορισμούς. Μπορούμε να αφαιρέσουμε περιορισμούς, που ήταν μαζί μας για πολλούς μήνες", δήλωσε ο Μοραβιέτσκι στους δημοσιογράφους.

Αν και η χρήση μάσκας προσώπου θα εξακολουθήσει να είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, περιλαμβανομένων των καταστημάτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς, οι περιορισμοί στον αριθμό των επισκεπτών σε καταστήματα, εστιατόρια και χώρους πολιτισμού θα καταργηθούν.

Θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των κλαμπ και των ντισκοτέκ και οι εργαζόμενοι σε δημόσιους θεσμούς, θα σταματήσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, ανέφερε η κυβέρνηση.

"Όλο και περισσότερες χώρες αφαιρούν τους περιορισμούς, ενθαρρύνοντας παράλληλα τον κόσμο να εμβολιαστεί. Αφαιρούμε τους περισσότερους περιορισμούς σήμερα, διατηρώντας ταυτόχρονα, εκείνους που χρειάζονται περισσότερο", είπε ο Μοραβιέτσκι.

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα, 20.456 νέες μολύνσεις και 360 θανάτους σχετιζόμενους με την COVID.

Τουλάχιστον, 110.000 άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό Sars-CoV-2, έχουν πεθάνει αφότου ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Σχεδόν, το 66% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ