Πορτογαλία: 1,3 τόνους κοκαΐνης κρυμένους σε κατεψυγμένα ψάρια κατάσχεσε η αστυνομία!

Newsroom
Newsroom

Ήταν πολύ δύσκολος ο εντοπισμός της ποσότητας, τονίζουν οι αρχές που προχώρησαν σε εννιά συλλήψεις

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών των τελευταίων ετών εντόπισε η αστυνομία στην Πορτογαλία που κατέσχεσε πάνω από 1,3 τόνους κοκαΐνης η οποία ήταν κρυμμένη μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια.

Τα ναρκωτικά θα προωθούνταν από κυκλώματα στην Ευρώπη.

Η αστυνομία συνέλαβε επτά άνδρες διαφορετικών εθνικοτήτων στο πλαίσιο της επιχείρησης, ενώ κατέσχεσε και οκτώ πυροβόλα όπλα, πολυτελή αυτοκίνητα, όπως και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.

Το φορτίο από τον Ισημερινό ξεφορτώθηκε στο λιμάνι της Λισαβόνας, έγινε γνωστό από την αστυνομία, που προσέθεσε πως στελέχη της διεξήγαγαν σειρά ερευνών στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Καλαμάρι»

Τα ναρκωτικά, τα οποία βρέθηκαν σε μια αποθήκη στο δυτικό τμήμα της Πορτογαλίας, ήταν κρυμμένα μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια, τα οποία ήταν περιτυλιγμένα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετημένα σε χαρτόκουτα.

«Ο τρόπος με τον οποίο τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στα κατεψυγμένα ψάρια καθιστούσε πολύ δύσκολο τον εντοπισμό τους και, προκειμένου να τα αφαιρέσουν, τα ψάρια έπρεπε να καταστραφούν τελείως», εξήγησε η πορτογαλική αστυνομία.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας μεταξύ 26 και 59 ετών, βαρύνονται με υποψίες ότι ανήκουν σε μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική και τις διένειμε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τις εθνικότητες των συλληφθέντων.

 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ