Πώς ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ συνδέεται με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πώς η μουσική του «μίλησε» στις καρδιές και τη συνείδηση των Γερμανών

Στο άκουσμα του ονόματος του Ντέιβιντ Χάσελχοφ, μερικοί μπορεί να σιγοταγουδήσουν αμέσως τη μουσική του «Knight Rider» και να οραματιστούν μια μαύρη Trans-Am που οδηγεί ο ίδιος προς το μέρος τους, ενώ άλλοι μπορεί να σκεφτούν αμέσως το «Baywatch» και να κάνουν εικόνα το slow-motion τρέξιμο του πρωταγωνιστή της σειράς στην παραλία.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι, κυρίως Γερμανοί, που θυμούνται με αγάπη τον Χάσελχοφ, συνδέοντας το όνομά του με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Μια ιστορία που το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει.
 

Δεν είναι ότι ο Χάσελχοφ στεκόταν δίπλα σε άλλους Γερμανούς καθώς σφυροκοπούσαν το τείχος που είχε κρατήσει την Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία μακριά για πάρα πολύ καιρό. Σύμφωνα με grunge.com, ήταν η μουσική του που ενέπνευσε αρκετούς ώστε να διαδώσουν την έννοια της ελευθερίας σε όλη τη Γερμανία.
 

Πριν πέσει το τείχος, λοιπόν, ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ δεν ήταν ξένος στους Γερμανούς, καθώς σύμφωνα με το grunge.com, το 1985 ξεκίνησε δειλά δειλά την καριέρα του στο τραγούδι και η μουσική του απογειώθηκε στη Γερμανία. Οι θαυμαστές του τον ακολουθούσαν με λατρεία και οι συναυλίες του εκεί ήταν πάντα επιτυχημένες.

Το 1988 το άλμπουμ με τίτλο «Looking for Freedom» (Ψάχνοντας την ελευθερία), «μίλησε» πραγματικά στις ψυχές και τη συνείδηση των θαυμαστών του, των οποίων οι ελευθερίες -κυρίως εκείνων στην Ανατολική Γερμανία- περιορίστηκαν αυστηρά από τη Σοβιετική Ένωση, άρχισαν να το τραγουδούν όλο και περισσότερο, να παθιάζονται με τα μηνύματά του και τελικά προέκυψε η πτώση του τείχους, μια πραγματικά εκπληκτική στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία.
 

Φυσικά, ο Χάσελχοφ δεν έλαβε καμία πίστωση για το ιστορικό γεγονός, αναφέρει το grunge.com. Ωστόσο, έχει δηλώσει κατά καιρούς στα ΜΜΕ ότι ήταν απλώς κάποιος που έτυχε να έχει ένα τραγούδι που εκείνη την περίοδο είχε σημαντική απήχηση στους Γερμανούς πολίτες.

Οι κάτοικοι της Γερμανίας συνεχίζουν να λατρεύουν τον «Χοφ», ο οποίος εξακολουθεί να εμφανίζεται εκεί. Μάλιστα, το 2019 στην 30η επέτειο της πτώσης του Τείχους διοργάνωσε μια συναυλία στο Βερολίνο που προσέλκυσε πολλούς θεατές. Ενώ, λοιπόν, η μουσική του Χάσελχοφ μπορεί να μην είναι αγαπητή στην Αμερική, θα έχει πάντα μια θέση στις καρδιές των Γερμανών.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ