Πόσα τρίγωνα υπάρχουν σε αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση;

Πόσα τρίγωνα υπάρχουν σε αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση;
Newsroom
Newsroom

Μόνο το 1% του πληθυσμού μπορεί να τα βρει

Μια εικόνα με ένα τρίγωνο έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, καθώς πρόκειται για μια ακόμα οπτική ψευδαίσθηση. Το βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok ο Hectic Nick (@hecticnick) δείχνει μια εικόνα που περιέχει πολλά τρίγωνα: «Φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι εύκολο», είπε, «Επιτρέψτε μου να ξέρω πόσα νομίζετε ότι υπάρχουν».

Οι χρήστες του TikTok έσπευσαν να λύσουν τον «γρίφο» με την πιο δημοφιλή απάντηση να είναι 4 τρίγωνα, ενώ άλλοι απάντησαν από 7 έως 15. Ωστόσο καμία από τις παραπάνω απαντήσεις δεν ήταν σωστή.

Η σωστή απάντηση είναι 18 τρίγωνα και την βρίσκει μόνο το 1% του πληθυσμού. Μιλώντας για την σημασία των οπτικών ψευδαισθήσεων, οι επιστήμονες Kim Ransley και Alex O. Holcombe από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ ανέφεραν στο The Conversation: «Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μας δείχνουν ότι δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στην πραγματικότητα. Μπορούν επίσης, να δώσουν μια ιδέα της νοητικής επεξεργασίας που προσφέρει η εμπειρία μας από τον ορατό κόσμο.

Πράγματι, η επεξεργασία που συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλό μας είναι η βάση για πολλές ψευδαισθήσεις. Αντί να μεταφέρει πληροφορίες από τα μάτια μας σε σχεδόν ακατέργαστη μορφή όπως θα έκανε μια κάμερα, ο εγκέφαλος προσπαθεί να προσδιορίσει τι υπάρχει στην πραγματικότητα εκεί έξω. Όταν οι πληροφορίες που εισέρχονται στο μάτι είναι διφορούμενες, ο εγκέφαλος πρέπει να κάνει εικασίες».

ΠΗΓΗ: GAZZETTA

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ