Προειδοποίηση Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Αμερικανούς: Μην ταξιδεύετε για να πολεμήσετε

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε ότι οι Ρώσοι θα προχωρήσουν ακόμη και στην εκτέλεση των Αμερικανών που βρίσκονται στην Ουκρανία για να πολεμήσουν

Τον κίνδυνο απότομης κλιμάκωσης σε περίπτωση που Αμερικανοί στρατιώτες πολεμήσουν στην Ουκρανία επανέλαβε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν για να πολεμήσουν με τις ουκρανικές δυνάμεις θα αντιμετωπιστούν από το Κρεμλίνο ως μισθοφόροι ή ξένοι μαχητές, όπως έχουν πει και οι Ρώσοι, γεγονός που αυξάνει το ρίσκο μιας κακής μεταχείρισης» δήλωσε ο Νεντ Πράις,  εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Οι Αμερικανοί πολίτες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις, σύλληψη ακόμη και θάνατο από τη Ρωσία εάν πολεμήσουν στην Ουκρανία» , επισήμανε ο Πράις. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως γνωρίζετε, δεν είναι σε θέση να παράσχουν βοήθεια για την απομάκρυνση των πολιτών από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Αμερικανών που ενδέχεται να αποφασίσουν να ταξιδέψουν στη χώρα για να συμμετάσχουν στον πόλεμο», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Την ίδια στιγμή, ο Πράις παρότρυνε τους Αμερικανούς να βοηθήσουν την Ουκρανία με διαφορετικό τρόπο, όπως με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. 

«Εξακολουθούμε να παροτρύνουμε τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία για την ασφάλειά τους» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο μήνυμά του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ