Πρόκληση Ερντογάν: Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για τα σεισμογραφικά μας!

Πρόκληση Ερντογάν: Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για τα σεισμογραφικά μας!

Ανεβάζει το θερμόμετρο στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο ο Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγο φρόντισε να προκαλέσει εκ νέου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς και για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα γεωτρύπανα μας δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Οτιδήποτε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και οποιαδήποτε είναι τα δικαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο αυτά κάναμε τα βήματά και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

«Έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα ότι δεν εποφθαλμιούμε εδάφη και κυριαρχία κανενός, ειδικά επί των φυσικών πηγών ενέργειας. Παρά τις ανηθικότητες που αντιμετωπίζουμε, εμείς δεν θα αλλάξουμε την κατεύθυνση που μας έχει υποδείξει η πίστη και η ιστορία μας», είπε ακόμη ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα η Τουρκία εξέδιδε NAVTEX μέσω του υδρογραφικού σταθμού Αττάλειας που ανέφερε ότι το σεισμογραφικό Oruc Reis θα βγει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στα όρια με την Κυπριακή και Αιγυπτιακή ΑΟΖ για σεισμολογικές έρευνες, από σήμερα 21 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ