Πρόταση Σόιμπλε για περιορισμό των σχολικών διακοπών -Ανάμεικτες αντιδράσεις

 Πρόταση Σόιμπλε για περιορισμό των σχολικών διακοπών -Ανάμεικτες αντιδράσεις

Περιορισμό των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών προτείνει ο Πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με στόχο την κάλυψη της διδακτέας ύλης που χάνεται λόγω του κορωνοϊού.

«Εκτός εξαιρέσεων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για κάποιο διάστημα και διερωτώμαι μήπως οι αρμόδιοι στα κρατίδια θα έπρεπε να σκεφτούν να περιορίσουν λίγο τις καλοκαιρινές διακοπές», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στην «Augsburger Allgemeine», επισημαίνοντας ότι έτσι θα μπορούσε να καλυφθεί και η ύλη που χάνεται όσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
powered by Rubicon Project

Επιπλέον, «αυτή τη στιγμή είναι για πολλούς λόγους ασαφές εάν και πώς θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει το καλοκαίρι. Οι αποταμιεύσεις των διακοπών θα είναι ήδη για πολλούς γονείς "ταλαιπωρημένες". Θα μπορούσα λοιπόν να τους καταλάβω, όταν αναρωτιούνται, πώς θα οργανώσουν έξι εβδομάδες διακοπών», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Bundestag και η πρότασή του φαίνεται να γίνεται δεκτή θετικά από τους γονείς των μαθητών.

«Οι περισσότεροι μαθητές χάνουν τουλάχιστον πέντε εβδομάδες»

«Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού οι περισσότεροι μαθητές χάνουν τουλάχιστον πέντε εβδομάδες μαθημάτων. Για αυτό και θα θεωρούσα λογική και εφικτή την μείωση των διακοπών κατά μία εβδομάδα στην αρχή και στο τέλος των διακοπών - και για τους μαθητές και για τους δασκάλους και για τους γονείς», δήλωσε στην BILD ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Γιόζεφ Κράους.

Επιφυλακτική είναι από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαίδευσης και Επιστημών Μαρλίς Τέπε, η οποία θεωρεί ότι η πρόταση του κ. Σόιμπλε έρχεται σε ακατάλληλη στιγμή, καθώς, όπως λέει, αυτή την στιγμή διδακτικό προσωπικό και υπουργεία εργάζονται εντατικά προκειμένου να διασφαλίσουν την σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων στις 4 Μαΐου. «Μαθητές και εκπαιδευτικοί εργάζονται εντατικά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν έχουμε διακοπές κορωνοϊού. Όλοι οι συμμετέχοντες χρειάζονται τώρα ασφάλεια σχεδιασμού και όχι επιπλέον συζητήσεις για πιθανό περιορισμό των διακοπών», τονίζει.
Οι θετικές και οι αρνητικές αντιδράσεις στην πρόταση Σόιμπλε

Σύμφωνη πάντως με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται και η ομάδα εργασίας για την έρευνα σε θέματα οικογένειας του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ, οι οποία εισηγείται αναθεώρηση των φετινών σχολικών διακοπών, προκειμένου οι μαθητές να έχουν τον χρόνο να καλύψουν τα κενά της προηγούμενης χρονιάς. «Η πανδημία ενισχύει ήδη υπάρχουσες κοινωνικές ανισότητες και επιβαρύνει με διαφορετικό τρόπο κάθε οικογένεια.

Για αυτό και είναι απαραίτητο φέτος το καλοκαίρι να υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τους μαθητές», αναφέρει η επικεφαλής της ομάδας, Μπίργκιτ Λάιεντεκερ, η οποία λέει χαρακτηριστικά ότι αυτή η συζήτηση δεν θα πρέπει να θεωρείται ταμπού.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ