«Ψήνεται» συνάντηση Μπάιντεν - Τζινπίνγκ εν μέσω εντάσεων για την Ταϊβάν

Newsroom
Newsroom

Διαρκείς οι διαπραγματεύσεις του Λευκού Οίκου με το Πεκίνο - Απειλές του Κινέζου υπουργού Εξωτερικού στις ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Διαρκείς και σε εξέλιξη, είναι οι διαπραγματεύσεις για τη διοργάνωση συνάντησης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου ηγέτη, Σι Τζινπίνγκ, όπως δήλωσε την Παρασκευή ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Μπάιντεν συζήτησε το ενδεχόμενο μιας προσωπικής συνάντησης κατά την τελευταία συνομιλία του με τον Κινέζο ηγέτη.

«Συμφώνησαν ότι οι ομάδες θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες. Δεν μπορούμε ακόμη να ανακοινώσουμε τον χρόνο και τον τόπο», δήλωσε ο αξιωματούχος, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δυο χωρών είναι τεταμένες λόγω Ταϊβάν, διαβάζουμε στο protothema.gr.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα» κατά της Ουάσινγκτον, λέγοντας πως «ο αγώνας των ΗΠΑ εναντίον περισσότερων από 1,4 δισεκατομμυρίων Κινέζων δεν θα έχει καλό τέλος». «Η Πελόζι επισκέφθηκε την Ταϊβάν, πραγματοποίησε μια πολιτική πρόκληση και δημιούργησε ένταση στο στενό της Ταϊβάν. Η παραβίαση των υποχρεώσεών τους και η εσκεμμένη πρόκληση στο ζήτημα της Ταϊβάν μπορεί μόνο να υπονομεύσει περαιτέρω την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε ο Γουάνγκ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ