Πυροσβέστες φωτογράφιζαν πτώματα γυναικών μετά από τροχαία

Newsroom
Newsroom

Το ITV News ανέφερε ότι οι τέτοιες φωτογραφίες «μοιράστηκαν» σε μια ομάδα WhatsApp στην οποία άνδρες πυροσβέστες φέρονται να έκαναν υποτιμητικά σχόλια για τα θύματα και να σχολιάζουν ακόμα και τα εσώρουχα που φορούσαν.

Μια απίστευτη όσο και εξοργιστική υπόθεση αποκαλύφθηκε στη Βρετανία, με πυροσβέστες να φωτογραφίζουν πτώματα γυναικών μετά από τροχαία, προκειμένου να σχολιάζουν και να κάνουν χιούμορ με την παρέα τους.

Πρόκειται για πυροσβέστες της Υπηρεσίας του Dorset and Wiltshire όπου συνάδελφός τους υποστήριξε ότι τους είδε να σχολιάζουν τον τύπο των εσωρούχων που φορούσαν γυναίκες μετά από τροχαίο δυστύχημα. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η αστυνομία.

Η καταγγελία

Το ITV News ανέφερε ότι οι τέτοιες φωτογραφίες «μοιράστηκαν» σε μια ομάδα WhatsApp στην οποία άνδρες πυροσβέστες φέρονται να έκαναν υποτιμητικά σχόλια για τα θύματα.

Σε συνέντευξή της στο ITV, μια γυναίκα πυροσβέστης της υπηρεσίας δήλωσε:

«Υπάρχουν φωτογραφίες από ατυχήματα, μερικές φορές μπορείς να δεις ακόμα και το πτώμα στο ατύχημα».

«Το να ανασύρεις το σώμα κάποιου νεκρού θα έπρεπε να σε διαλύει, όχι να σε κάνει να θέλεις να το βγάλεις φωτογραφίες, μόνο και μόνο για να αστειευτείς αργότερα».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι είδε ανθρώπους να σχολιάζουν ακόμα και το είδος των εσωρούχων που φορούν οι γυναίκες θύματα σε τροχαία.

Ενημερώθηκε η Αστυνομία

Ο Ben Ansell, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Dorset and Wiltshire Fire and Rescue, ανέφερε σε δήλωσή του ότι η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί καθώς υπάρχουν ισχυρισμοί για εγκληματική συμπεριφορά.

Παράλληλα η υπηρεσία ανακοίνωσε και ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς, κατά τη διάρκεια της οποίας όλες οι γυναίκες του προσωπικού θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν σε ανεξάρτητο οργανισμό.

Έχει επίσης δημιουργήσει μια εμπιστευτική γραμμή βοήθειας, στην οποία το προσωπικό μπορεί να καλέσει για τυχόν “άμεσα ζητήματα” ως αποτέλεσμα αυτών των ισχυρισμών.

Ο κ. Ansell δήλωσε: «Τα θέματα αυτά είναι άκρως ανησυχητικά και παίρνουμε εξαιρετικά σοβαρά τέτοιου είδους ισχυρισμούς».

«Είμαστε εξαιρετικά σοκαρισμένοι και συγκλονισμένοι όταν ακούσαμε για αυτούς τους ισχυρισμούς».

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ