Ρωσία: Το τρίτο κύμα Covid-19 φέρνει νέα μέτρα

Ρωσία: Το τρίτο κύμα Covid-19 φέρνει νέα μέτρα

Από τη Δευτέρα, τουλάχιστον το 30% των Μοσχοβιτών θα εργάζονται μέσω τηλεργασίας

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία στα υψηλά επίπεδα του περασμένου Φεβρουαρίου φέρνει άρον, άρον νέα μέτρα. Στη ρωσική πρωτεύουσα, όπου και εντοπίζεται η υψηλότερη αύξηση από την αρχή του έτους (6.701 νέες μολύνσεις), ο κυβερνήτης της, Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε νέους περιορισμούς εξαιτίας της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης.

Από τη Δευτέρα, τουλάχιστον το 30% των Μοσχοβιτών θα εργάζονται μέσω τηλεργασίας, ενώ αποκλειστικά με τη μέθοδο της τηλεργασίας θα εργάζονται οι πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών και όσοι αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες. Από τα μέτρα θα εξαιρεθούν όσοι έχουν εμβολιαστεί.

Μέχρι και τις 20 Ιουνίου αναστέλλεται η λειτουργία των ζωολογικών κήπων, των γηπέδων άθλησης, των παιδικών χαρών, ενώ  μπαρ, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα δεν θα μπορούν να διοργανώνουν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και να δέχονται πελάτες από τις 23:00 έως τις 6:00.

Παράλληλα, έως τις 20 Ιουνίου με απόφαση του Κυβερνήτη της Μόσχας, οι Μοσχοβίτες θα έχουν μια εβδομάδα αργιών (Μεγάλο Σαββατοκύριακο, όπως ονομάστηκε) για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο συνολικά στη Ρωσία καταγράφηκαν 13.510 νέα κρούσματα, ένας αριθμός ο οποίος είναι ο υψηλότερος από τις 19 Φεβρουαρίου, καθώς τότε είχαν εντοπιστεί 13.433 κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κυβερνήτης της Μόσχας έκανε λόγο για μεγάλο αριθμό πολιτών που δίνουν μάχη για τις ζωές τους στα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τρίτο κύμα έφτασε με καθυστέρηση στη Ρωσία, καθώς το ανέμεναν την άνοιξη. Με τις προβλέψεις να υποστηρίζουν πως αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και τον Ιουλίο, η αιτίες για την επιστροφή του κορωνοϊού στη Ρωσία, είναι η μη τήρηση των μέτρων  και η κάτω των προσδοκιών συμμετοχή στον εμβολιασμό. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο 399 πολίτες έχασαν τη ζωή τους και 9.986 ιάθηκαν.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ