Σε οκτώ χρόνια καταδικαστηκε 35χρονος Κρητικός για τρομοκρατικό αδίκημα στο Εδιμβούργο

Σε οκτώ χρόνια καταδικαστηκε 35χρονος Κρητικός για τρομοκρατικό αδίκημα στο Εδιμβούργο

Η αστυνομία της Σκωτίας χαιρέτισε την καταδίκη του Νικόλαου Καρβουνάκη

 Σε οκτώ χρόνια και τέσσερις μήνες καταδικάστηκε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Εδιμβούργου για κατοχή αντικειμένων για τρομοκρατικό σκοπό, ο  35χρονος Κρητικός Νικόλαος Καρβουνάκης.

Όπως είχε ήδη γράψει το Cretalive,  επρόκειτο για ένα  αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στο πάρκο Princes Street Gardens του Εδιμβούργου, τον Ιανουάριο του 2018. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί σε ένα κουτί παπουτσιών, είχε γίνει αντιληπτός από έναν φύλακα του πάρκου ο οποίος και κάλεσε την αντιτρομοκρατική που προχώρησε σε εξουδετέρωση του χωρίς να προκληθεί κανένας τραυματισμός ή ζημιά. Ο 35χρονος συνελήφθη το καλοκαίρι του 2021 και και τον περασμένο Ιανουάριο είχε βρεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου δηλώνοντας ένοχος.

 

Η αστυνομία της Σκωτίας χαιρέτισε την καταδίκη του 35χρονου Κρητικού

Ο επικεφαλής ντετέκτιβ Στιούαρτ Χιούστον, Επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Αστυνομίας της Σκωτίας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε σχετικά:

"Η καταδίκη του Νικόλαου Καρβουνάκη είναι το επιστέγασμα μιας τετραετούς έρευνας. Οι ανακριτές της αστυνομίας της Σκωτίας για την Αντιτρομοκρατία συνεργάστηκαν με συναδέλφους σε υπηρεσίες τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη και η επακόλουθη καταδίκη του αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης των αρχών στην επιβολής του νόμου" είπε μεταξύ άλλων και τόνισε πως  "Οι ιδεολογικές πεποιθήσεις που είχε ο Καρβουνάκης ήταν ασυνήθιστες και βασίζονταν στον εξτρεμισμό που σχετίζεται με μια διεθνή τρομοκρατική ομάδα στο Μεξικό, γνωστή ως ITS, η οποία είχε παρατηρηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές κομητείες, αλλά όχι στο παρελθόν στη Σκωτία".

Δείτε περισσότερα στο scotland.police.uk

 

Δείτε επίσης

Ένοχος για τρομοκρατικό αδίκημα στο Εδιμβούργο, 35χρονος Κρητικός

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ