Σικελία: Έντονη δυσπιστία για τα εμβόλια

Έρευνα για το ενδεχόμενο να παραποιήθηκαν τα στοιχεία ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες μολύνσεις από κορωνοϊό και συνεπώς να αποφευχθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα

Οι αρχές της Σικελίας αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση: να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην εμβολιαστική εκστρατεία και να αμβλύνουν τη δυσπιστία τους για τα εμβόλια.

Πρόσφατη έρευνα για το ενδεχόμενο να παραποιήθηκαν τα στοιχεία ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες μολύνσεις από κορωνοϊό και συνεπώς να αποφευχθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, οδήγησε στην παραίτηση του ανώτερου αξιωματούχου για θέματα υγείας.

Η τοπική επιτροπή επιστημόνων, που δεν εμπλέκεται στη διαχείριση των στοιχείων, λέει πως οι επιπτώσεις της υπόθεσης είναι ανησυχητικές.

«Έχει αρνητικές επιπτώσεις κυρίως στον πληθυσμό. Γιατί η συγκυρία είναι κρίσιμη για τον εμβολιασμό, και παρατηρώ γύρω μου πως ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι τεράστιο πρόβλημα. Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι γίνεται. Μόνο έτσι θα ξανανοίξουμε», είπε στο euronews η καθηγήτρια Μικροβιολογίας Στεφανία Στεφάνι.

Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι ο διακαής πόθος όλων, και κυρίως των επιχειρηματιών.

Πριν από λίγες μέρες, όμως, ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Σικελίας Νέλο Μουσουμέτσι δήλωσε πως το 80% των πολιτών αρνήθηκαν να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraΖeneca.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στο εμβόλιο της AstraΖeneca, όλο το σαββατοκύριακο οι υγειονομικές αρχές διέθεταν το σκεύασμα χωρίς ραντεβού σε μια σειρά από εμβολιαστικά κέντρα.

Η ανοσοποίηση των πολιτών είναι ζωτικής σημασίας σε μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ιταλίας, όπου η οικονομική ζημία που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες περιοχές.

Βάσει στοιχείων της Eurostat, η Σικελία και η Καμπανία είναι οι περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού στα όρια της φτώχειας.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ