Σπουδές στα Ξενοδοχειακά με πρακτική στα καλύτερα ξενοδοχεία 5 αστέρων

Σπουδές στα Ξενοδοχειακά με πρακτική στα καλύτερα ξενοδοχεία 5 αστέρων

Τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των ξένων τουριστών που θα επισκεφτεί τη χώρα μας αναμένεται να αυξηθεί

Διαδικτυακή παρουσίαση 

            Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων 

            Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 7μ.μ. 

             Δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ


Οι σπουδές στη Διοίκηση Ξενοδοχείων, Τουρισμού και Οργάνωση Εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελούν το εισιτήριό σου για μια θέση στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου.

Ο τουρισμός αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς της χώρας αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κόσμο. Το γεγονός αυτό φυσικά δημιουργεί πληθώρα επαγγελματικών προοπτικών και ευκαιριών στους αποφοίτους του συγκεκριμένου κλάδου.

Μπορεί φέτος ο τουριστικός τομέας να μην κινηθεί στα ίδια επίπεδα όπως τα προηγούμενα χρόνια  (όπως και σε κάθε χώρα άλλωστε), αλλά ειδικά για την Ελλάδα οι εκτιμήσεις ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας, είναι οι πλέον αισιόδοξες. Τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των ξένων τουριστών που θα επισκεφτεί τη χώρα μας αναμένεται να αυξηθεί, ανοίγοντας αρκετές ευκαιρίες εργοδότησης , αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης για τους ήδη  εργαζόμενους αλλά και για τους φοιτητές στον τομέα του τουρισμού.

Αν πάντα ονειρευόσουν μια καριέρα στα καλύτερα ξενοδοχεία, της Ελλάδας και του εξωτερικού, τότε δεν υπάρχει ιδανικότερη επιλογή από το να σπουδάσεις Διοίκηση Ξενοδοχείων, Τουρισμού και Οργάνωση Εκδηλώσεων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η Κύπρος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς  τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, με ξενοδοχεία και θέρετρα παγκοσμίου κύρους, προσφέροντας στους φοιτητές και στους αποφοίτους συναρπαστικές ευκαιρίες κατάρτισης και τεράστιες δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης στον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Το πτυχίο στη Διοίκηση Ξενοδοχείων, Τουρισμού και Οργάνωση Εκδηλώσεων καλύπτει τις επιχειρηματικές αρχές που αφορούν σε θέματα του ξενοδοχειακού και τουριστικού τομέα, όπως και σε θέματα διοργάνωσης εκδηλώσεων, διαχείρισης τροφίμων και ποτών, διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, τουριστικός σχεδιασμός και αειφόρος ανάπτυξη και στρατηγικός σχεδιασμός  μάρκετινγκ.

Οι φοιτητές του συγκεκριμένου πτυχίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποκτούν σημαντική εργασιακή εμπειρία  συμμετέχοντας  σε προγράμματα πρακτικής άσκησης που είναι αναπόσπαστο μέρος των σπουδών τους. Τοποθετούνται κάθε καλοκαίρι για σκοπούς πρακτικής άσκησης σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως Hilton, Four Seasons, Grand Resort κ.α., καταρτίζοντας ένα ελκυστικό βιογραφικό. Η Κύπρος προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό είναι τεράστιες. 

Ο συνδυασμός Διοίκηση ξενοδοχείων, τουριστικά και οργάνωση εκδηλώσεων είναι πρωτοποριακός και διευρύνει ακόμη περισσότερο τις θέσεις εργασίας που μπορούν να διεκδικήσουν οι απόφοιτοι. Όσο για το που εργάζονται οι απόφοιτοι του τμήματος; Στην τουριστική βιομηχανία, σε εθνικές αρχές τουρισμού, τομείς αγροτουρισμου, σε συνεδριακά κέντρα τόσο στην Κύπρο και το εξωτερικό 


C:\Users\MIS\EUC Dropbox\Marianna Dayioukla\Greece\Spyros Papadatos\CREATIVE 2020\CREATIVE 2020 ΥΛΙΚΟ\PHOTO\Campus\_DSC2552.TIF

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ετήσιο Job Forum που διοργανώνεται στην Πανεπιστημιούπολη, συμμετέχουν ξενοδοχεία, καθώς και τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, όπου επιλέγουν φοιτητές για να εργαστούν τους καλοκαιρινούς μήνες μέσα στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης. Επίσης σημαντική είναι και η συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με τον ξενοδοχειακό οργανισμό Costa Navarino στη Μεσσηνία, ο οποίος διακρίνεται διεθνώς για τις υψηλές προδιάγραφες ποιότητας, εξυπηρέτησης και αισθητικής στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Διάβασε αναλυτικά για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@euc.ac.cy  . Το εισιτήριό σου για μια θέση στα καλύτερα ξενοδοχεία σε περιμένει. Και η αρχή για αυτό το ονειρικό ταξίδι στον τουρισμό βρίσκεται στην Κύπρο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ